Novak Đoković / EPA-EFE-JUANJO MARTIN
22/04/2024 u 21:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak Đoković najbolji sportista svijeta!

Peti put dobio Laureus nagradu

Dileme nije bilo niti je moglo da je bude - Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu svijeta u 2023. godini, a nagrada Laureus peti put uručena mu je večeras na svečanosti u Madridu. Nagradu je srpskom teniseru uručila legenda američkog fudbala Tom Brejdi.

Prethodno, Đoković јe osvoјio Laureusovu nagradu: 2012, 2015, 2016. i 2019. godine. Sada se izjednačio sa Rodžerom Federerom, koji takođe ima pet priznanja.

Protivkandidati za naјboljeg sportistu svijeta, srpskom teniseru bili su fudbaleri Erling Haland i Lionel Mesi, atletičari Mondo Duplantis i Noa Laјls, kao i vozač Formule 1, Maks Ferstapen. Ipak, presudila su tri grend slema koja je Novak osvojio, kao i trijumf na Završnom mastersu u Torinu.

Španska fudbalerka Aitana Bonmati proglašena je za najbolju sportistkinju godine. Ona je predvodila Španiju do titule svetskog šampiona, Barselonu do titule šampiona Evrope i Španije, a ovi uspjesi donijeli su joj i Zlatnu loptu.

Džud Belingem osvojio je nagradu za "najveći proboj godine", nagrada za povratak godine uručena je američkoj gimnastičarki Simon Bajls, koja se nakon borbe sa psihičkim problemima vratila sportu na vrhunskom nivou. Nagradu za doprinos sportu i pomoć budućim šampionima dobila je fondacija Rafaela Nadala.

Nagradu za najuspješnije sportiste sa invaliditetom dobila je Didi de Grot, teniserka sa invaliditetom koja je osvojila sva četiri grend slema. Osvojila je 12 uzastopnih grend slem titula.

Nagrada za najbolji tim godine otišla je u ruke ženske fudbalske reprezentacije Španije, koja se okitila titulom svjetskog prvaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:14