Đoković će u nedjelju igrati 37. GS finale / -FOTO: TWITTER/WIMBLEDON
12/07/2024 u 21:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković: Sanjao sam ovo dok su padale bombe, neću da se zaustavim ovdje

Karlos Alkaras je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što mogu da bih ga pobijedio - istakao je Đoković

Došao je Novak Đoković u London osam dana pred početak turnira, došao je da testira koljeno tri nedjelje nakon operacije u Parizu, odigrao nekoliko test setova i odlučio da igra na ovogodišnjem Vimbldonu. Na turniru snova, turniru na kojem uživa i na kojem će u nedjelju igrati 10. finale i boriti se za 25. grend slem titulu.

Novak Đoković nastavlja da oduševljava planetu.

- Mnogo puta sam govorio da je Vimbldon ispunjenje mojih snova, vrijedi da ponovim sada. Kao sedmogodišnjak u Srbiji gledao sam kako bombe lete iznad moje glave i sanjam da ću biti na najvažnijem terenu na svijetu. Pravio sam trofej od svakog materijala koji imam, uvjerio sam sebe da ću jednog dana biti šampion. Imao sam sjajnu podršku porodice, supruga je uvijek tu uz mene, a sada i moja djeca. Nevjerovatno putovanje... Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, svaki put kada sam na ovom terenu uživam, ali tokom meča je posao. Zadovoljan sam i srećan što sam u novom finalu, neću da se zaustavim ovdje - rekao je Đoković u intervjuu na terenu nakon meča.

Mnogi su sumnjali da će Novak moći da nastupi nakon operacije meniskusa.

- Došao sam ovdje osam dana prije početka turnira, tada nisam znao da li ću uopšte igrati, bilo je otvoreno do žreba. Odigrao sam nekoliko setova na treninzima, to mi je pokazalo da sam u dovoljno dobrom stanju da mogu daleko. Rekao sam da ne bih igrao da ne vjerujem da mogu daleko, takav mentalitet je uvijek prisutan. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da dođem ovdje gdje sam sada.

U čemu je tajna bilo je pitanje za Novaka?

- Svako želi da zna tajnu formulu, šta je to jedna stvar koja definiše šampiona, ali ne postoji takva tajna. Čuli smo brojne sportiste kako govore o teškom radu, a u mom slučaju funkcioniše najbolje tzv. pametan rad – vidio sam u raznim sportovima velike šampione u prethodnih pedesetak godina koji su prošli sličan put kao ja, koji su se suočavali s preprekama… Tenis je zahtjevan, individualni sport, mnogo se sati provodi i van terena u svrhu svega toga – san, ishrana, emocija, sve.

Naspram sebe će ponovo imati Karlosa Alkarasa za rivala u velikom finalu. Svom 37. na grend slem turnirima.

- Nadam se da će biti drugačiji ishod, on sigurno ne. On je sjajan primjer nekoga ko vodi lijepo izbalansiran život – na terenu odličan tim, velika harizma, dobre vrijednosti u porodici, ljudi ga vole, stalno ima osmjeh. On je najbolji 21-godišnjak kojeg smo imali u sportu, osvojiće još mnogo grend slemova, ali nadam se ne ovaj za dva dana, kada se ja povučem za nekih petnaest godina. Šalim se, naravno. Već me je pobijedio ovdje, bio je to nevjerovatan meč u pet setova, ne očekujem ništa manje od toga sada. On je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što mogu da bih ga pobijedio - istakao je Đoković.

Veliko finale na programu je u nedjelju u 15 sati. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 13:29