Novak Đoković u četvrtfinalu / EPA-EFE-SEBASTIEN NOGIER
11/04/2024 u 17:05 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković se revanširao Musetiju, Siner preslišao Štrufa

Najbolji teniser svijeta izborio plasman u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu

Osveta je servirana - najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Italijana Lorenca Musetija sa 7:5, 6:3 nakon dva sata velike borbe po velikoj vrućini i izborio plasman u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu.

Za razliku od prvog meča protiv Romana Safijulina danas je Đoković morao dobrano da se pomuči, ali je ipak uspio da se revanšira Musetiju za poraz u istoj fazi prošlogodišnjeg turnira.

Nije Novak dobro otvorio meč, vodio je Museti sa 4:3, i imao 40:0, a onda se sve promijenilo.

Bunio se Đoković na sudijsku odluku u ovom gemu na 15:40, što je publika dočekala na nož. Počeli su da mu zvižde, a Srbin je krenuo oda diriguje, što je radio i na Završnom mastersu u Torinu protiv Janika Sinera.

Ta situacija je pokrenula Novaka, koji je uspio da vrati brejk i izjednači na 4:4, a onda napravio još jedan i riješio ga u svoju korist.

U drugom setu Novak je kontrolisao meč, i poveo sa 4:1. Museti je uspio da vrati brejk (4:3), ali Novak je u osmom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, a potom sigurno odservirao za pobjedu.

Novak Đoković će se u četvrtfinalu  sastati sa još jednim "dužnikom", Australijancem Aleksom De Minorom, koji je bio bolji od Alekseja Popirina i kojem će imati priliku da se revanšira za poraz na Junajted kupu u Pertu. 

U četvrtfinale se plasirao i drugi teniser svijeta Italijan Janik Siner koji je sa 6:4, 6:2 preslišao Njemca Jana Lenarda Štrufa sa 6:4, 6:2. 

Rival Sineru u borbi za polufinale biće bolji iz duela Grigor Dimitrov Holger Rune.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 21:25