Đoković odigrao najbolji meč na turniru / -FOTO: EPA
21/01/2024 u 10:03 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković: Sjajno izdanje, znam šta mi je činiti protiv Frica

Najboljem teniseru svijeta rival u četvrtfinalu biće Amerikanac koji je dobio Stefanosa Cicipasa

Šampion je u velikom stilu odigrao meč osmine finala - Novak Đoković je deklasirao Adrijana Manarina 6:0, 6:0, 6:3, i bez mnogo utrošene energije plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. Na putu do 11. titule najboljem teniseru svijeta ostale su još tri prepreke. Protiv Manarina je odigrao najbolji meč na turniru, a nikada se na grend slemu nije dogodilo, otkako se računa ATP lista, da jedan teniser protiv igrača iz Top 20 otvori meč "biciklom", 6:0, 6:0. Novak je uspio da izjednači i rekord Rodžera Federera od 58 grend slem četvrtfinala.

- Morao bih da kažem da, naročito zbog prva dva seta. Zaista sam htio da izgubim taj gem u trećem setu, jer je tenzija na stadionu rasla. Igrao sam sjajno od prvog do posljednjeg poena. Uvijek je teško protiv Manarina koji je neortodoksni igrač, koji ima nezgodan bekhend. Servirao sam dobro, kada mi je bio potreban prvi servis, on je bio tu. Sve u svemu, sjajno izdanje - rekao je Đoković na terenu u razgovoru sa Džimom Kurijerom.  - Uvijek želite da budete efikasni i završite meč što prije. To nije uvek moguće. Kada turnir odmiče protivnici su sve teži. Morate da pokažete visoko kvalitet. Nisam o tome razmišljao. U pozitivnom smjeru sve ide, teniski sam zadovoljan kako se sve kreće - dodao je najbolji teniser svijeta.

Rival Đokoviću u četvrtfinalu biće Amerikanac Tejlor Fric, koji je posle tri sata i četiri minuta igre savladao prošlogodišnjeg finalistu Grka Stefanosa Cicipasa 7:6, 5:7, 6:3, 6:3. Novak je Frica dobio u svih osam prethodnih mečeva. 

- Imam želju da igram kao što sam igrao danas. To je moja najveća želja, da održim kontinuitet. Da izvučem neki maksimum iz sebe. Imaću nešto više vremena, ali dobro je što sam na terenu bio kratko. U završnici grend slemova to je uvek dobro. Tejlor ima veoma prodoran, jak servis. Solidan, ravan bekhend. Mislim da njemu odgovaraju ovakvi uslovi. Loptica je sporija, ima vremena da se namjesti da odigra prodorno. Imam odličan skor sa njim, poslednji put sam ga pobijedio u četvrtfinalu JU-ES Opena. Znam šta mi je činiti. Ako budem bio na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobijedim. Lopta je okrugla (smijeh), kao što kažu u fudbalu - zaključio je Novak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:56