Đoković na treningu / -FOTO: TSS
11/09/2024 u 14:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković trenirao, Srbija veliki favorit protiv Grčke

Predvođena olimpijskim šampionom Srbija ne bi trebalo da ima problema sa "helenima", za koje neće igrati Stefanos Cicipas

Neće to biti spekatakl kakav se očekivao, jer je zbog povrede leđa Stefanos Cicipas otkazao nastup, ali nakon sedam godina meč Dejvis kupa u Beogradu koji će odigrati Srbija i Grčka u okviru Svjetske grupe svakako bi na tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" trebalo da privuče veliki brog gledalaca. Srbiju će, naime, predvoditi olimpijski šampion Novak Đoković koji je danas odradio trening sa Dušanom Lajovićem. Preostala dva srpska tenisera Miomir Kecmanović i Hamad Međedović treniraće popodne na istom mjestu.

Žreb je na programu u petak 13. septembra u 12.00 časova. Dva singl meča biće odigrana u subotu, dok će u nedjelju na programu biti jedan dubl i dva singla duela.

- Tim nam je kompletan, svi igrači su tu i spremni su i motivisani. Uslovi su nam savršeni. Prethodnih puta smo ovde pobjeđivali, nadamo se da ćemo nastaviti u tom stilu. Vidimo da smo jači, želimo da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke - rekao je selektor Srbije Viktor Troicki.

Selekcija Srbije u duel sa Grcima ulazi kao veliki favorit

- Želimo da popravimo utisak iz Kraljeva. Želimo što prije opet da budemo među najboljim ekipama. Vidjeli smo i prošle godine šta je bilo, bili smo i blizu, ali i dalje želimo taj najviši stepenik. Svi su motivisani i željni. Dok je tako, imamo šansu da prođemo dobro - naglasio je Troicki.

Grčku je bilo teško skautirati.

- Njima tu nije ni Sakelaridis, osim Stefanosa Cicipasa. Ove ostale sam prvi put vidio ovdje. Ima jedan ljevoruki igrač. Fokus je na nama ko god da je protivnik. Očigledno smo favoriti, nećemo ih potcijeniti, uradićemo još skautinga, ali sve je do nas - zaključio je Troicki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 16:15