Novak Đoković / -FOTO: EPA
10/06/2024 u 15:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Doktor koji je operisao Đokovića: Teško da se oporavi za Vimbldon

Antoan Getometa za L‘Ekip kazao da je Novak Đoković prava sila prirode, s obzirom na prirodu povrede

Ovogodišnji Vimbldon izvjesno je proteći će bez Novaka Đokovića - tu informaciju objavio je L‘Ekip pozivajući se na riječi ljekara Antoana Geromete koji je operisao srpskog tenisera.

Podsjetimo, Đoković je u Parizu u klinici Ramze Sante odradio operaciju na preporuku Nikole Karabatića, slavnog rukometaša i od tada se spekulisalo da li će na Vimbldon. Kako najveći turnir na svijetu počinje 1. jula teško je očekivati da Novak bude spreman.

- Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjećemo da li ostaje "suvo" i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje u kom će biti za nedjelju, dvije i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri nedjelje, to zaista djeluje teško ostvarivo - rekao je Gerometa, a prenio L‘Ekip.

Probao je Gerometa i da opiše svoje iskustvo sa slavnim pacijentom, kog je ocijenio kao veoma normalnog, punog poštovanja i strpljivog.

- On je prava sila prirode, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 posto ljudi bi vjerovatno završilo odmah u urgentnom centru sa "zaključanim" koljenom. To je mehanička blokada, a realnost je da je jedino operacija popravlja. To dovodi u pitanje nepoštene kritike prema njemu i tumačenja onih koji kažu da to nije prava povreda - rekao je doktor Gerometa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 08:45