Federer i Đoković / EPA-EFE-ANDY RAIN
11/06/2024 u 22:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Federer: Nisam Novaku ukazao poštovanje

Pretpostavljam da je pokvario žurku navijača Rafe i Rodžera - rekao je švajcarski teniser u dokumentarcu "Federer: Twelve Final Days"

Dvije godine nakon što se penzionisao Rodžer Federer je priznao da nije ukazao Novaku Đokoviću poštovanje koje je srpski teniser zaslužio. Iako je Novak najveći teniser koji je ikad uzeo reket u ruke i koji je rekorder sa 24 grend slem titule.

Švajcarac se prisjetio njihovog prvog susreta 2006. godine u Monaku kada je Federer slavio posle tri seta – 6:3, 2:6, 6:3.

- Igrao sam sa njim u Monaku prvi put i kada sam izašao sa terena pomislio sam: "Da, okej je". Iako se oko njega već dizala galama, nisam bio u potpunosti ubijeđen. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. Mislio sam da Novak ima ekstremno čvrst stisak u forhendu, dok njegov bekhend nije bio fluidan kao danas. Potom je "ispeglao" te stvari i postao nevjerovatno čudovište od igrača koje je danas - rekao je Federer u dokumentarcu "Federer: Twelve Final Days", koji će premijerno biti emitovan na platformi Amazon Prime od 20. juna.

- Pretpostavljam da je pokvario žurku navijača Rafe i Rodžera. Kada je on došao mnogo ljudi je pomislilo: "Gledaj, ne treba nam treći tip. Srećni smo sa Rodžerom i Rafom". Federerovi navijači ga na početku nisu baš voljeli. Onda je Novak istupio sa svojom snažnom ličnošću i nevjerovatnom željom da pobijedi po svaku cijenu - istakao je Švajcarac.

Smatra Federer da je Đoković pogrešno shvaćen.

- Gledam dalje od medija i vidim kakav je čovjek. Ako oduzmem njegovu igru, ko je on? Koje su njegove životne vrijednosti. Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici - zaključio je Federer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 05:42