Fric ili Siner? / -FOTO: ATP/GETTY IMAGES
08/09/2024 u 11:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ju-ES open dobija novog šampiona: Siner i Fric za istoriju

Veliko finale na programu večeras od 20 sati

Posljednji grend slem, Ju-Es open u Arini Sabalenki dobio je novu šampionku, a večeras će dobiti i novog šampiona u Italijanu Janiku Sineru ili Amerikancu Tejloru Fricu. Finale na "Artur Ešu" zakazano je u 20 sati po našem vremenu.

Sinera nisu poremetile priče o doping skandalu u kojem se našao, doduše ne svojom krivicom, uspješno se nosio sa pritiskom i imaće priliku da nakon Australijan opena osvoji i drugu grend slem titulu u karijeri. Tako bi postao prvi igrač još od Giljerma Vilasa 1977. koji je prva dva grend slema osvojio u istoj sezoni.

Siner je u seriji od 11 uzastopnih pobjeda i pripada mu uloga favorita, ali će protiv sebe imati i 25.000 ljudi.

-Publika će biti na njegovoj strani. To je normalno. To je kao kada ja igram u u Italiji. Prihvatiću to. Imam svoj tim, bliske ljude. U mislima znam da dosta ljudi u Italiji gleda, probaću da "upijem" tu podršku - poručio je Siner.

Fric koji će imati veliku podršku sa tribina je na turnir došao kao 12. na ATP listi, već je obezbijedio skok na sedmu poziciju a mogao bi biti i šesti, ako osvoji titulu. Američki tenis na grend slem šampiona čeka 21 godinu, od trijumfa Endija Rodika 2003. godine. Pred Fricom je najveći meč u karijeri.

- Imam osjećaj da ću pobijediti Sinera u finalu. Znam da igrati protiv broja 1 nije lako, ali uvijek sam se dobro osjećao kada smo imali mečeve. Mislim da mi ritam njegove lopte odgovara, uvijek dobro igram protiv njega - rekao je Fric.

Ovo će tek treći međusobni meč ove dvojice tenisera, oba prethodna igrana su na mastersu u Indijen Velsu, prvi je 2021. dobio Fric a Siner je uzvratio dvije godine kasnije.

Ovog puta ulog je mnogo veći - ulog je grend slem titula i pisanje istorije. Na njujorškom tronu može biti samo jedan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 13:37