Druga titula za Lajovića / -FOTO: SRPSKA OPEN
23/04/2023 u 17:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lajović srušio Rubljova i osvojio titulu na Srpska openu

Srpski teniser krunisao sjajnu nedjelju u Banjaluci

Sjajnu nedjelju na Srpska openu srpski teniser Dušan Lajović krunisao je osvajanjem titule, savladavši u finalu šestog tenisera svijeta Rusa Andreja Rubljova - 6:3, 4:6, 6:4.

Lajović je nakon 150 minuta velike borbe nadjačao šampona Mastersa u Monte Karlu i posle četiri godine i slavlja u Umagu radovao se drugoj tituli u karijeri. Ova pred svojom publikom u Banjaluci ima veliki značaj, budući da je dobio i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u četvrtfinalu i prvi put u karijeri na nekom turniru dva igrača iz Top 10. Lajović će naparaviti i veliki skok na ATP listi od čak 30 mjesta - od sjutra će biti 43. igrač svijeta.

- Iskreno, bila je to najteži meč u posljednjih šest mjeseci. Osjetio sam se iscrpljeno na 5:1 u trećem setu, malo mi se vrtjelo u glavi, znao sam da je on veliki borac. Nekako sam uspio da dobijem taj poslednji gem. Ništa nije išlo brzo, lopte su mi bile spore u tom gemu na kraju, ali na kraju sam srećan što sam osvojio titulu. Posljednju titulu sam osvojio pre četiri godine, dugo nisam bio u finalu. Očekivalo se dosta od mene, vjerovao sam u sebe, mada nisam imao sjajnu prošlu godinu - rekao je Lajović i zahvalio se publici na podršci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SRPSKA OPEN
26. jun 2024 07:13