Danil Medvedev / EPA-EFE-FOTO: EPA/MAST IRHAM
22/01/2024 u 09:01 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev i Hurkač u četvrtfinalu Australijan opena

Ruski teniser savladao Nuna Boržesa, dok je Poljak bio bolji od Artura Kazoa

Poljski teniser Hubert Hurkač savladao je Artura Kazoa sa 7:6, 7:6, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. Deveti igrač svijeta je u meču odigranom jutros bio bolji od 122. igrača na ATP listi i nakon malo manje od dva i po sata igre.

Ipak, Hurkaču nije bilo nimalo lako, u prva dva seta je morao da igra taj-brejkove, dok mu je u trećem dovoljan bio jedan brejk kako bi stigao trjumfa.

Kazo je bio taj koji je bolje počeo meč, poveo je 3:0, ali se Hurkač brzo probudio i uzvratio ribrejkom. U taj-brejku nešto kasnije mu je bilo potrebno tri set lopte da privede posao kraju, da bi jedine šanse u nastavku, ukupno pet, propustio u šestom gemu. Taj-brejk mu ni ovoga puta nije predstavljao problem, iskoristio je set loptu i tako praktično prelomio susret. Na samom startu trećeg seta poljski teniser je napravio brejk, a potom je prednost sačuvao do kraja i plasirao se među osam najboljih.

Hurkač će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva. Treći teniser svijeta u osmini finala trijumfvao protiv Portugalca Nuna Boržesa, 69. na ATP listi, sa 3:1, po 6:3, 6:7, 7:5, 6:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:02