Rafael Nadal / EPA-EFE-JUANJO MARTIN
24/04/2024 u 16:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal: Moj posljednji masters u Madridu

"Kralj šljake" želi da uživa na terenu što je više moguće, ali nije siguran da će igrati na Rolan Garosu

Karijera Rafaela Nadala bliži se kraju, a danas je na konferenciji za novinare poručio da će mu nastup na mastersu u Madridu biti posljednji u karijeri. "Kralja šljake" koji je u Madridu trofej osvajao pet puta na startu očekuje duel sa 16-godišnjim Amerikancem Darvinom Blankom protiv kojeg ne bi trebalo da ima problema.

- Nisam siguran da ću biti 100 odsto spreman, ali ovaj turnir mi znači previše i želim da odigram svoj posljednji masters u Madridu. Ovo je posebno mjesto i poseban teren za mene - rekao je Nadal, koji bi u drugom kolu ponovo mogao da se sastane sa 10. nosiocem Aleksom de Minorom koji ga je nedavno savladao na turniru u Barseloni.

Nakon Madrida osvajač 22. grend slem titule trebalo bi da nastupi na mastersu i Rimu, a zatim i na Rolan Garosu. Ipak, nije siguran njegov nastup na drugom grend slem turniru sezone u Parizu.

- Moj cilj za ovu nedjelju je da budem na terenu i da uživam što je više moguće. Želim da završim turnir živ i uživam u činjenici da imam priliku da se takmičim još jednom. Ovdje sam, dajem sebi šansu i nadam se da će se stvari poboljšati. Ne gubim nadu. U sportu se stvari mogu vrlo brzo desiti - istakao je Nadal. - Ali, ako stignem u Pariz ovako kako se osjećam danas, neću igrati. Igraću Rolan Garos ako se osjećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, ne mogu. To neće biti smak svijeta ili kraj moje karijere. Još uvijek imam ciljeve posle Rolan Garosa, kao što su Olimpijskе igrе - dodao je Nadal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:55