Rafael Nadal / - FOTO: USOPEN.ORG
06/09/2022 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal: Ne tražim izgovore, samokritičan sam

Španski teniser Rafael Nadal poražen je u osmini finala US opena od američkog tenisera Frensisa Tijafoa

Tako je Rafa izgubio priliku da osvoji 23 Gren slem, ali i da se od ponedjeljka vrati na prvo mjesto ATP liste.

- Odigrao sam loš meč, a on dobar. Nisam uspijevao dugo da držim visok nivo. Nisam bio dovoljno brz, a on je rano hvatao loptu i nisam mogao da ga odaljim iza linije. Tenis je sport pozicioniranja često – ako ne, moraš da budeš vrlo brz i vrlo mlad, a ja u ovom trenutku to više nisam. Udarci mi nisu bili dobri - kazao je Rafael Nadal, prenosi Sport klub.

- Možemo da lamentiramo, ali to ne mijenja situaciju. Možemo da mislimo – da se nisam povrijedio, možda bih osvojio Vimbldon, ili neki još turnir u prošlosti. Ili bih možda neke trofeje izgubio jer ne bih uspio da pronađem unutrašnji snagu kao posle tih povreda. Sve to je dio moje karijere. Mnogo puta je ispalo kako treba, nekada potpuno neočekivano, kao u Australiji i na Rolan Garosu. Ne treba tražiti izgovore, već biti samokritičan, tako se jedino mogu pronaći rješenja za dalje - rekao je osvajač 22 Gren slem titule.

Novinare je na konferenciji za medije interesovao i razlog Nadalovog odlaska u svlačionicu na kraju prvog seta.

- Nije to bio medicinski tajm-aut. Stavio sam bandaže na šake zbog vlažnosti, to je sve. Bilo je veoma vlažno, ali to nije ništa novo za mene - kazao je Španac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:57