Rafael Nadal / EPA-EFE-ENRIC FONTCUBERTA
15/04/2024 u 15:32 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal potvrdio nastup u Barseloni: Želim sebi da dam šansu

Španski teniser ne može ništa da obeća, ali se raduje povratku na teren

Rafael Nadal spreman je da se vrati tenisu - osvajač 22 grend slem titule igraće na turniru u Barseloni, prvom još od nastupa u Brizbejnu početkom januara.

Španac koji je imao mnogo problema sa povredama se raduje povratku na teren.

- Srećan sam što sam ovdje, imam mnogo lijepih sjećanja na ovaj turnir. Dolazak ovdje odlučen je u posljednji čas. Nedjelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sjutra ću biti na terenu. Posljednji trening je prošao dobro, osjećaj je pozitivan - kazao je Nadal koji će na startu sjutra za rivala imati Italijan Flavija Kobolija.

Pehar u Barseloni "kralj šljake" podizao je 12 puta.

- Svaki turnir koji sam ovdje igrao je važan za mene. Bilo je mnogih sa lijepim sjećanjima. U životu je tako, sve ima početak i kraj, tako je i u sportu. Ne znam šta će se desiti, ali moj osjećaj je da mi je ovo poslednji turnir ovdje. Daću sve od sebe, želim sebi da sam šansu - istakao je Nadal.

Ne može Nadal da obeća ništa u nastavku sezone.

- Ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osjećao trenirajući sa prijateljima ovdje, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je dio života jednog sportiste.

Rafa je ipak ohrabrio navijače.

- Osjećaj je bolji nego onaj koji sam imao u Majorci, osjećam da mogu da se takmičim. Malo sam toga postigao ovih mjeseci, ali pokušaću usput da se nosim sa teretom. To je što je i čovjek mora da živi sa tom neizvjesnošću, da bude u stanju da sve gleda pozitivno i takmiči se, da bude na jednom teniskom turniru - zaključio je Nadal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:27