Рафаел Надал / - Фото: Твитер
23/02/2022 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Надал: Прошло је доба да будем први на свијету

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао jе данас да се помирио са чињеницом да више не може да се бори за прво мјесто на АТП листи

- Мислим да jе то доба прошло. Нажалост, моjи физички проблеми ме спречаваjу да могу да се надам да ћу поново бити броj jедан - рекао jе Надал.

Пети тенисер свијета Надал jе jутрос прошао у друго коло турнира у Акапулку побједом против Американца Дениса Кудле 6:3, 6:2.

Надал jе први пут постао први тенисер свијета 18. августа 2008. године, а ту позициjу не држи од 10. jануара 2020. Он jе остао међу петорицом наjбољих, а тренутно заостаjе 50 бодова за четвртопласираним Грком Стефаносом Циципасом.

- Понекад сам осјећао да могу да будем у позициjи за прво мјесто, али моjе физичко станjе ми то не дозвољава. Данас су моjи циљеви другачиjи, нећи jурити таj циљ, то би била грешка - навео jе Надал.

Шпанац jе после великог преокрета у Мелбурну 30. jануара у финалу Аустралиjан опена против Руса Данила Медведева освоjио 21. рекордну Грен слем титулу. Иза нjега су српски тенисер Новак Ђоковић и Шваjцарац Роџер Федерер са по 20.

- Питаjу ме да ли ћу да сманjим броj учешћа на турнирима, али ако смањим, онда могу да оставим тенис. Оваj турнир у Акапулку jе jедан од оних на коjима сам се традиционално добро осјећао - навео jе Надал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:15