Rafael Nadal / EPA-EFE-SERGIO PEREZ
27/04/2024 u 18:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal se revanširao De Minoru, preokret Medvedeva

Španac i Rus izborili plasman u treće kolo mastersa u Madridu

Prije 10 dana u Barseloni Rafaeal Nadal nije mogao da parira Aleksu de Minoru, ali danas je na mastersu u Madridu podsjetio na svoje najbolje dane i revanširao se Australijancu - 7:6, 6:3.

Pobjeda nad igračem iz Top 10 Nadalu koji se plasirao u treće kolo će mnogo značiti i na psihološkom planu, a naredni rival će mu biti Argentinac Pedro Kaćin koji je eliminisao eliminisao Amerikanca Frensisa Tijafoa - 7:6, 3:6, 6:4.

- Na dobrom sam nivou odigrao, ali i dalje nije dovoljno. Zadovoljan sam, mnogo mi znači ova pobjeda. Ambijent je bio nevjerovatan. Nemam dovoljno riječi hvale za navijače - rekao je Nadal posle pobjede.

Pet puta je Nadal podizao pehar u Madridu, ali smatra da to nije realno ove godine. 

- Neću da idem predaleko. Imao sam dosta problema u prethodne dvije godine. Drago mi je da igram dva turnira zaredom. Vidjećemo koliko ću moći da doguram. Idem korak po korak i vidjećemo šta će biti - istakao je Nadal. 

Drugi teniser svijeta Italijan Janik Siner bio je siguran protiv zemljaka Lorenca Sonega kojem je prepustio svega tri gema - 6:0, 6:3, dok je Rus Danil Medvedev nakon preokreta - 2:6, 6:4, 6:4, savladao još jednog Italijana Matea Arnaldija.

Na ženskom turniru prva igračica svijeta Poljakinja Iga Švjontek deklasirala je Rumunku Soranu Kirsteu (6:1, 6:1).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 23:38