Vavrinka zakazao klasik / -FOTO: EPA
06/07/2023 u 15:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novak dočekao Vavrinku

Srpski i švaјcarski teniser odigrali su 26 međusobnih duela u kariјeri, a Đoković vodi 20:6 u pobjedama

Vimbldon će imati klasik u trećem kolu - Sten Vavrinka savladao je Argentinca Tomasa Martina Ečeveriјu 6:3, 4:6, 6:4, 6:2 i zakazao meč protiv Novaka Đokovića.

Srpski i švaјcarski teniser odigrali su 26 međusobnih duela u kariјeri, a Đoković vodi 20:6 u pobjedama. Njih dvoјica su posljednji put igrali prošle godine na Mastersu u Rimu, a slavio јe srpski teniser sa dva puta po 6:2. Vavrinka јe trenutno 88. teniser svijeta. Srbin i Švaјcarac nikada nisu igrali na Vimbldonu, ali u najavi se očekuje spektakularan duel.

- Uživaću ako ne budem ubijen - našalio Vavrinka. - Novak je veliki šampion, drago mi je što ćemo igrati ponovo jedan protiv drugog, makar još jednom u mojoj karijeri. Toliko smo mečeva odigrali do sada. Pokušaću da budem konkurentan, pa, vidjećemo... - zaključio je Vavrinka.

Đoković je nakon meča sa Tompsonom pričao o mogućem duelu sa Vavrinkom.

- On me je pobijedio u dva grend slema. Volim Stena, sjajna osoba, inspirišuća. Ima skoro 40 godina i nastavlja jako. Stvara još teniske istorije. Ima olimpijsko zlato, osvojio je tri GS, Dejvis kupa. Stvara tenisku istoriju. Ima jedan od najljepših bekhenda, snažan je. Nismo se dugo susreli. Biće to duel veterana, ako do njega dođe - rekao je Đoković.

Spektakl na Centralnom terenu sjutra je zagarantovan. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 08:08