Novak Đoković / EPA-EFE-FOTO: EPA/JOEL CARRETT
10/01/2024 u 10:37 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak Đoković i Iga Švjontek prvi nosioci na Australijan Openu

Žreb za Australijan open održaće se u četvrtak od pet sati po srednjoevropskom vremenu

Novak Đoković i Poljakinja Iga Švjontek postavljeni su za prve nosice na predstojećem Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu. U muškoj konkurenciji 32 nosioca su prva 32 tenisera svijeta na ATP listi, dok je u ženskoj konkurenciji došlo do manjih pomjeranja zbog povreda i drugih izostanaka. Kao što je to i pravilo, nosioci neće igrati međusobno u ranim fazama turnira, a prva dva se ne mogu sastati prije finala.

Drugi nosilac je Španac Karlos Alkaras, jedini igrač koji je prošle godine pobijedio Đokovića na grend slem turniru, u finalu Vimbldona, treći je Rus Danil Medvedev, a četvrti Italijan Janik Siner. Ruski teniser Andrej Rubljov postavljen je za petog nosioca, Aleksandar Zverev iz Njemačke za šestog, a Grk Stefanos Cicipas za sedmog. Holger Rune iz Danske je osmi nosilac, Poljak Hubert Hurkač deveti, a Australijanac Aleks de Minor deseti.

image

Iga Švjontek

EPA-EFE-FOTO: EPA/STEVEN MARKHAM

U ženskoj konkurenciji drugi nosilac je branilac titule Bjeloruskinja Arina Sabalenka, dok je treći nosilac Elena Ribakina iz Kazahstana. Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula su četvrti i peti nosioci, a Uns Džabir iz Tunisa je postavljena za šestog. Čehinja Marketa Vondroušova je sedmi nosilac, Grkinja Marija Sakari osmi, Barbora Krejčikova iz Češke je deveti, a za 10. je postavljena Beatris Hadad Maja iz Brazila.

Žreb za Australijan open održaće se u četvrtak od pet sati po srednjoevropskom vremenu. Turnir počinje 14.januara i trajaće dvije sedmice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:39