Slavlje Arine Sabalenke / EPA-EFE-BRIAN HIRSCHFELD
08/09/2024 u 00:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sabalenka nova šampionka Njujorka

Treća grend slem titula za bjelorusku teniserku

Sjajne dvije nedjelje u Njujorku druga teniserka svijeta Bjeloruskinja Arina Sabalenka krunisala je osvajanjem treće grend slem titule, pošto je u finalu sa dva puta po 7:5 savladala Amerikanku Džesiku Pegulu za sat i 54 minuta.

Nakon dvije vezane titule na Australijan openu, 26-godišnja djevojka iz Minska je slavila i na Ju-Es openu i iskupila se za prošlogodišnji poraz u finalu od Koko Gof.

Potvrdila je Sabalenka ujedno sjajnu formu i stigla do 27. pobjede u 28 mečeva na grend slemovima na betonu u posljednje dvije godine.

Pegula će morati da čeka novu priliku za osvajanje grend slem titule, iako je u drugom setu nanizala pet gemova, od 0:3 preokrenula na 5:3, ali nije uspjela da iskoristi momentum i da odvede meč u treći, odlučujući set. Sabalenka se ponovo razigrala, osvojila četiri gema u nizu i stigla do pobjede i velikog slavlja na "Artur Ešu".

- O Bože, ostala sam bez teksta. Toliko sam bila blizu prošle godine, to je bio moj san. Napokon sam osvojila ovaj divan trofej - kazala je Sabalenka. 

Na putu do titule Bjeloruskinja je izgubila samo jedan set u sedam odigranih mečeva i to od Ekaterine Aleksandrove u trećem kolu, a zabilježila je i najbrži forehend na turniru u ženskoj i muškoj konkurenciji. Njen forhend u prosjeku je putovao brzinom od 129 kilometara na sat. To ju stavlja ispred Karlosa Alkarasa (127 km/h), Janika Sinera (126 km/h) i Novaka Đokovića (122 km/h).

Sabalenka je igrala najbolji tenis u Njujorku i titula je završila u pravim rukama. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:29