Arina Sabalenka / -FOTO: WTATENNIS
18/08/2024 u 19:22 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sabalenka protutnjala do finala Sinsinatija

Polufinalni derbi u znaku Sabalenke, Švjontek neprepoznatljiva

Očekivao se veliki klasik u prvom polufinalu mastersa u Sinsinatiju, između Arine Sabalenke i Ige Švjontek. Međutim, na centralnom terenu stadiona u Ohaju kao da se pojavila samo Bjeloruskinja. Treća teniserka VTA liste nadigrala je prvu igračicu svijeta u dva seta 2:0(6:3, 6:3). 

Evidentno je bilo da je Sabalenka mnogo agresivnije ušla u duel, te je odmah u drugom gemu oduzela servis rivalki. Nije uspjela da ga potvrdi, ali je to nije spriječilo da novim brejkom u šestom gemu stekne prednost, koju nije ispuštala do vođstva 1:0. 

Još ubjedljivije izdanje pružila je predstavnica Bjelorusije u drugom dijelu igre do rezultata 5:1. Ipak, kada je trebala da dovrši posao desio se manji pad u igri, koji je Poljakinja znala da iskoristi i spasivši čak devet meč lopti zakomplikuje stvari. 

Više od toga nije mogla, pa je Sabalenka materijalizovala 10. šansu i izborila finale.

Za trofej na takmičenju koje predstavlja generalnu probu za posljednji Grend slem u sezoni Ju-Es open, protivnica Sabalenki biće pobjednica drugog polufinala u kojem će se sastati Špankinja Paula Badosa i Amerikanka Džesika Pegula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 14:42