Janik Siner / -FOTO: EPA
05/09/2024 u 07:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Siner nadigrao Medvedeva za veliki korak ka tituli, Švjontek stala u četvrtfinalu

Najbolji teniser svijeta zakazao polufinale Ju-Es opena protiv Džeka Drejpera. Amerikanka Džesika Pegula konačno nakon šest izgubljenih dobila sedmo grend slem četvrtfinale

Veliki derbi četvrtfinala na Ju-Es epenu pripao je Janiku Sineru, koji je u reprizi finala Australijan opena ponovo nadigrao Rusa Danila Medvedeva 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 za dva sata i 41 minuut i napravio veliki korak ka drugoj grend slem tituli.

Najbolji teniser svijeta ujedno se revanširao petom igraču na ATP listi za poraz u istoj fazi na Vimbldonu i ima lijepu priliku da se nakon Melburna raduje i u Njujorku. Italijan kojeg nije uzdrmao skandal oko dopinga uoči posljednjeg grend slema za rivala u polufinalu imaće Britanca Džeka Drejpera. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

- Ne osjećam se kao veliki favorit. Svi koji su došli dovde potpuno zaslužuju. Protiv svakog protivnika mora se isto pristupiti, nalaziti rješenja. To ja radim. Naravno, sada je polufinale, drugačiji su mečevi. Svakako da imam sreće što sam već imao prilike to da iskusim. Biće interesantno – rekao je Siner.

Očekivala se velika borba, ali je nije bilo. Medvedev je samo u drugom setu uspio da nametne ritam i da stigne do egala, dok je u preostala tri seta Siner bio mnogo konstantniji.

- Znamo se veoma dobro. Bilo je mnogo izazovnih situacija. Ali to što sam počinjao prvi i treći set brejkom dosta je pomoglo. Veoma sam srećan zbog pobjede.

Siner očekuje težak meč protiv Drejpera, koji još nije izgubio set na turniru.

- Biće to težak meč, nije još izgubio set. Igra dobro, servira dobro. I udara lopticu veoma snažno. Biće interesantno - poručio je Siner.

Za razliku od Sinera, na ženskom turniru prva igračica svijeta i petostruka grend slem šampionka Iga Švjontek stala je u četvrtfinalu. Bolja od nje bila je Amerikanka Džesika Pegula, za koju više grend slem četvrtfinale nije ukleto i koja je konačno nakon šest izgubljenih dobila sedmo pred svojom pubikom - 6:2, 6:4.

- Toliko smo puta govorili o tome, o mom ispadanju u četvrtfinalu, ali one su uglavnom posle osvajale turnire. Morala sam da pobijedim jednom… Sada sam konačno uspjela! - rekla je Pegula i dodala: - Stegla sam se pri kraju… Uraditi ovo na Ešu protiv prve na svijetu je ludo, ali vjerovala sam. Uspjela sam da iskoristim neke stvari koje ona nije najbolje radila.

image

Džesika Pegula

-FOTO: EPA

Petu teniserku svijeta u polufinalu čeka Čehinja Karolina Muhova.

- Igrale u prvom kolu Sinsinatija. Toliko je talentovana i atletična. Moraću da odigram najbolje što mogu, ali o tome ću misliti sjutra - poručila je Pegula.

Sa druge strane, Švjontek ostaje na pet grend slem titula i jednoj u Njujorku koju je osvojila 2022. godine. Protiv Pegule je bila veoma indisponirana i napravila čak 41 neiznuđenu grešku.

- Nisam dobro igrala, a Džesika je to iskoristila. Tako da je ona bila bolja i pobijedila. Posle 4:0 u prvom setu pokušala sam da uradim stvari koje inače radim kako bih preokrenula stvari. Ali zaista ne znam zbog čega mi servis nije funkcionisao. Upravo zbog problema sa servisom nisam mogla da budem agresivnija, a ni sa osnovne linije nisam bila dobra – rekla je Švjontek. - Ranije sam osjećala pritisak tog broja 1, da to može da se izgubi… Trudim se da imam manja očekivanja. Svi mi želimo da osvojimo turnir, ali to nikada nije lako. Uvijek kada sam imala velika očekivanja nisam igrala dobro - dodala je Poljakinja.

Podsjetimo, prvo polufinale igraće Arina Sabalenka i Ema Navaro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 22:06