Đoković i Siner / EPA-EFE-STR
17/10/2024 u 21:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Siner ponovo bolji od Novaka, Alkaras preslišao Nadala

Italijan u tri seta savladao olimpijskog šampiona - 6:2, 6:7, 6:4

Ništa od revanša za poraz u finalu mastersa u Šangaju - najbolji teniser svijeta Janik Siner i četvrti put uzastopno savladao je Novaka Đokovića, ovog puta nakon velike borbe u polufinalu egzibicionog turnira "Šest kraljeva" u Rijadu - 6:2, 6:7, 6:4 za dva sata i 27 minuta.

Bila je to velika bitka. Novak je imao svoje šanse, ali nije uspio da ih iskoristi, pa će se Siner u subotu protiv  Karlosa Alkarasa, koji je sa dva puta po 6:3 preslišao zemljaka Rafaela Nadala boriti za ček vrijedan čak četiri i po miliona eura. 

U prvom setu Siner je bio dominantan, ali je onda Novak podigrao nivo igre i drugi set uspio da dobije nakon velike borbe u taj-brejku ne dopustivši rivalu ni poen (7:0).

Italijan i Srbin su igrali sjajan tenis i u trećem setu i oduševili publiku. Siner je prvi došao do brejka, Novak uzvratio, ali je presudio drugi brejk prvog tenisera svijeta u devetom gemu za 5:4.

Potom je Siner materijalizovao svoj servis za novu pobjedu nad osvajačem 24 grend slem titule i olimpijskim šampionom, koji je imao problema i sa desnim ramenom. 

Đoković će u subotu protiv svog najvećeg rivala Rafaela Nadala, koji će karijeru završiti na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi (19-24 novembar), igrati meč za treće mjesto i nema sumnje da će biti mnogo emocija. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 23:21