Frensis Tijafo / -FOTO: EPA/CJ GUNTHER
04/09/2024 u 09:03 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tijafo zakazao sveameričko polufinale, Sabalenka prejaka za olimpijsku šampionku

Američki tenis će imati grend slem finalistu nakon 15 godina

Prvo polufinale na Ju-Es openu biće sveameričko - Frensis Tijafo zakazao je dvoboj protiv Tejlora Frica, nakon što mu je Bugarin Grigor Dimitrov predao meč u četvrtom setu.

U trenutku predaje Tijafo koji je ponovio rezultat iz 2022. godine, je vodio sa 6:3, 6:7, 6:3, 4:1.

Američki tenis će tako prvi put posle 15 godina imati finalistu grend slem turnira, nakon 2009. godine i poraza Endija Rodika u finalu Vimbldona od Rodžera Federera.

Dimitrov je u osmini finala igrao meč u pet setova protiv Andreja Rubljova koji je očigledno ostavio traga, sredinom trećeg seta osjetio je bol u loži i bilo je jasno da ne može da pruži maksimum. Istina, pokušavao je, borio se, ali nije izdržao i šansa da napadne grend slem trofej otišla je u nepovrat.

- Srećan sam, iako nije ovo način na koji sam htio da se plasiram u polufinale. Opet sam u među četiri najbolja u Njujorku, što je sjajno. Petak će biti đavolski dobar dan, jer ćete me ponovo vidjeti na ovom terenu i jedan Amerikanac će sigurno proći - kazao je Dimitrov.

Prije dvije godine Tijafo je izgubio polufinale od Karlosa Alkarasa, koji je potom osvojio i titulu, a u petak će imati veće šanse protiv Frica koji je u četiri seta eliminisao Aleksandera Zvereva.

Amerikanci će finalistu na domaćem grend slemu imati nakon skoro dvije decenije, tačnije od 2005. kada je Andre Agasi bio akter borbe za trofej.

Na turniru teniserki Amerikanki Emi Navaro rivalka u polufinalu biće Bjeloruskinja Arina Sabalanka, koja je očitala lekciju olimpijskoj šampionki Kineskinji Ćinven Dženg - 6:1, 6:2 za 74 minuta. Prošle godine, Sabalenka je igrala finale protiv Koko Gof i izgubila ga, ali na ovogodišnjem tirniru igra još bolji tenis i dva koraka je dijele od treće grend slem titule.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:05