Вајда и Новак / - Фото: Твитер
22/01/2022 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вајда први пут о Новаку: Још није рекао последњу ријеч у тенису

Главни тренер Новака Ђоковића, Словак Марјан Вајда, први пут је причао о српском тенисеру и ситуацији која се десила у Аустралији

У разговору за словачки магазин "Актуалити", Вајда је рекао да је Новаку у Мелбурну учињена неправда.

- Морао сам да се смирим јер и даље не разумијем то што су му урадили, дуго нисам видио такву неправду. Уз то, медији су великим дијелом криви јер су манипулисали информацијама. У Аустралији поготово, константно су подгријавали став против Ђоковића - рекао је Вајда, преноси РТС.

Човјек који је читаву каријеру са Новаком не може ни да замисли како се осјећао српски шампион јер, како признаје, сâм је имао великих проблема да из Братиславе слуша вијести.

- Не знам како бих се понио да сам био тамо. Чак и овдје, код куће у Братислави, нисам добро спавао и нисам вјеровао да таква ствар може да се догоди. Сви знају да је путовао само са једним циљем – да одбрани трофеј на првом Грен слем турниру у сезони.

Подвукао је да је Ђоковић жртва политичког процеса, али је и оптужио медије, посебно аустралијске, за ширење погрешних информација и нарушавање његовог угледа.

- Не могу ни да замислим како му је било, вјероватно је много патио. Поднио је све, али обиљежили су га, био је то политички процес. Имаће значајне последице, неће бити лако вратити се. Био је то и упад у његову приватност.

Вајда је причао и о томе да Новак није крив што Аустралија дневно има по 100.000 новозаражених, о чињеници да су многи тенисери остали нијеми да јавно подрже колегу, као и да му није јасно зашто су челници у Француској већ сада објавили да невакцинисани играчи вјероватно неће моћи да наступају на Ролан Гаросу.

Главно је питање шта ће се дешавати са каријером најбољег тенисера свијета, а иако није сигуран, Словак вјерује да Ђоковић није завршио.

- Нисам се чуо с њим откад је дошао у Београд. Нико не зна. Јасно је да га је ово погодило ментално, бољеће га дуго и биће му тешко да све ово избаци из главе. Ипак, познајем га, веома добро, Новак је јак, одлучан и још није рекао последњу ријеч у тенису - закључио је Вајда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:49