Spektakl zagarantovan / -FOTO: TWITTER/WIMBLEDON
14/07/2024 u 10:04 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vimbldon će imati finale snova: Đoković ili Alkaras

Najbolji srpski teniser tražiće osmu titulu i osvetu za poraz u prošlogodišnjem finalu, dok će Španac nastojati da odbrani tron u Londonu

Finale snova drugu godinu zaredom - sedmostruki protiv aktuelnog šampiona, Novak Đoković protiv Karlosa Alkarasa za krunu Vimbldona. Za istoriju i slavu.

Sudar generacija, meč koji će gledati cijela planeta i koji će biti uvertira za finale Eura.

Najbolji srpski teniser će mjesec dana nakon operacije meniskusa u Parizu imati priliku da osmi put podigne pehar u hramu tenisa i ukupno 25. grend slem. Imaće veliki motiv da servira osvetu Alkarasu za prošlogodišnji poraz u finalu. Sa druge strane, Alkaras koji u riznici ima tri grend slem titule nastojaće da odbrani vimbldonski tron i da zadrži perfektan učinak u finalima, budući da je dobio sva tri.

Sa 37 godina Novak je pokazao da je i dalje tata tenisa. Da je i dalje gladan titula, iako se ove sezone koja je najslabija u njegovoj karijeri nije radovao nijednoj. Nova, osma titula na Vimbldonu u 37. GS finalu kojom bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom bila bi i sjajna uvertira za Olimpijske igre koje su Novakov prioritet u ovoj sezoni.

- Rodžer ima osam titula na Vimbldonu, to јe očigledno velika motivaciјa. Sada kad imam 37 godina i takmičim se sa 20-godišnjacima, uvijek moram da izađem i budem naјbolji, da budem na nivou sa Alkarasom, Zverevim, Medvedevim, Јanikom… Naјslabiјi rezultati su mi ove godine, moram da se adaptiram i da prihvatim, imao sam i povredu. Bilo јe sezona u koјim nisam igrao kako treba, ali osvoјim titulu na Vimbldonu i sve krene u sјaјnom smjeru. Te јedne godine nisam igrao kako sam želio, ispao rano u Australiјi, ali sam osvoјio Vimbldon. Vimbldon izvlači naјbolje iz mene, znam šta јe na crti. Istoriјa јe na crti svaki put kad igram grend slem – istakao јe Đoković.

Priželjkivao je Đoković u finalu Alkarasa.

- Naravno da sam priželjkivao ovo finale. Ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobijediš najbolje na svijetu. Dečko je odrastao na šljaci i osvojio je JU-ES open kao prvi slem, ali odlično se prilagođava – tu vidim sličnost sa mnom – i sjajan je na travi iako smo mislilo da će mu biti potrebno više vremena. Naosvajaće se on slemova - Istakao je Đoković.

Alkaras ima iskustva u finalima, dobio je Đokovića u prošlogodišpnjem spektakularnom finalu i vjeruje da može da ga pobijedi i drugu godinu zaredom.

- Igrao sam više puta protiv Đokovića na finalima gren slemova, kao i mastersa… Znam kako јe igrati protiv njega. Siguran sam da i on zna kako da igra protiv mene da bi me pobijedio. Biće to veoma interesantan meč. Spreman za izazov - poručio je Alkaras.

Spski supesttar i španski as do sada su odigrali pet mečeva i Novak vodi sa 3-2, a danas od 15 sati nas čeka novi spektakl i šesta epizoda rivalstva.

Novak Đoković ili Karlos Alkaras? Vimbldon će na kraju imati tenisku poslasticu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. avgust 2024 17:57