/ - IZVOR: SRBIJA.GOV.RS
20/03/2024 u 18:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ana Brnabić izabrana za predsjednicu Skupštine Srbije

Doskorašnja premijerka Srbije, Ana Brnabić izarbana je za predsjednicu Skupštine Srbije sa 153 glasova za i pet protiv.

Ovlašćeni predstavnik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne smije da stane“ Vladimir Orlić, izjavio je tokom rasprave da je ta lista sa partnerima i saradnicima predložila Anu Brnabić za predsjednicu Skupštine Srbije, jer su ponosni na posao koji je uradila tokom tri premijerska mandata, prenosi N1.

Šefica poslaničke grupe „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić rekla je da su dvije ključne afere obilježile mandat Ane Brnabić kao premijerke Srbije – izvlačenje novca sa kompanijom Aseko i preseljenje birača, korisnika socijalne pomoći, uoči beogradskih izbora.

Ana Brnabić više neće biti premijerka Srbije

Marinika Tepić je, u skupštinskoj raspravi o izboru Ane Brnabić za predsjednicu parlamenta, istakla da nije čula pohvale na njen račun iz redova Srpske napredne stranke, te da je biografija buduće šefice parlamenta samo na jednoj strani, na kojoj ne piše ništa o njenom sedmogodišnjem radu kao premijerke.

Prema njenim riječima, dvije najveće afere koje su obilježile mandat Ane Brnabić i govorile o njenim nepočinstvima i nedjelima je prelivanje milionskih poslova kompaniji Aseko u kojoj je premijerkin brat bio direktor, kao i preseljavanje ljudi koji primaju socijalnu pomoć, kako bi mogli da glasaju za SNS na beogradskim izborima.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je da ne može da podrži izbor Ane Brnabić iz više razloga, između ostalog i zato što demonstrira isključivost. Novaković je rekao da ne može da podrži izbor Brnabić i zato što je podržava predsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, koji je „sa Zvonkom Veselinovićem i Andrejem Vučićem organizovao krađu izbora u Novom Sadu“.

Koalicija NADA najavila je da neće podržati izbor Ane Brnabić za predsjednicu Skupštine Srbije, zato što je za vrijeme mandata njene vlade situacija na Kosovu i Metohiji dovedena do usijanja i došlo je do apsolutnog urušavanja institucija pravne države, izjavio je poslanik grupe Novi DSS – POKS Nenad Tomašević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:46