Фото: Тужилаштво Србије / - Фото: Тужилаштво Србије
13/06/2022 u 15:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Беливуку позлило након ријечи Миљковића: Затражио да га одмах врате у ћелију

Судија је доњела решење да се поступак против Марка Миљковића одвоји од поступка од осталих припадника клана

Пред Специјалним судом у Београду за данас је заказано суђење Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и припадницима њихове криминалне групе због оптужби да су током 2020. на свиреп начин убили Александра Глигоријевића, Горана Величковића, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоју, пише Kurir.rs.

Одмах по уласку у судницу Марко Милљковић је за говорницом рекао да су у току његови преговори са адвокатом Миленком Цвијовићем, после чега је судија рекла да ће раздвојити постиупак у односу на Миљковића.

Судија је саопштила  да се поступак против Марка Миљковића одвоји од поступка од осталих припадника клана. Наиме, бранилац који је додељен Миљковићу по службеној дужности није имао времена да се упозна са предметом, шта више није му стигло ни решење. У међувремену је судија саопштила да је стигло решење од Миљковићевог изабраног адвоката Миленка Цвијовића да се рочиште одложи за најмање 60 дана, како би одбрана имала времена да се припреми.

Пошто је ово чуо, Беливук је тражио да га врате у ћелију, рекавши да му није добро. Судија је дала паузу.

Миљковић има новог адвоката

Како Курир незванично сазнаје, Марко Миљковић је као новог адвоката ангажовао бившег судију Миленка Цвијовића. Цвијовић је најпознатији као судија који је пресудио убицама Жељка Ражнатовића Аркана.

Подсјетимо, Цвијовић је пресудио вишедеценијске казне Добросаву Гаврићу, Драгану Николићу и Милану Ђуричићу, које је огласио кривима за убиство Ражнатовића у Интерконтиненталу у јануару 2000. године. Он је неријетко говорио о овом поступку и проблемима које је имао због тога.

- Нудили су ми два милиона еура да ослободим или смањим казне убицама Жељка Ражнатовића Аркана. То су били људи из сфере политике, правосуђа безбједносних служби. Чак су ме једном пратили и предали у један ресторан црни џак пун пара. Отворили су га и рекли ми: „Молимо те, узми ово, моћни људи из власти стоје иза тога. Држава је судија." Међутим, нисам пристао, и тада је почео мој прогон - открио је за медије Миленко Цвијовић.

Он је тада испричао да су се суме кретале од 500.000 еура, па навише, као и да су му нудили станове, али да је све категорички одбио. После тога су га, испричао је, за вријеме суђења пратиле непознате особе, које су га пресретале и пријетиле му путем телефона.

Добросав Гаврић је касније навео да је предсједавајући био „пристрасан кад му је судио, као и да је позајмљивао новац шефа земунског клана Душана Спасојевића". Судија је одвратио да не жели да коментарише ноторне лажи и будалаштине. - Што се мене тиче, ја сам у потпуности расвијетлио чињенично стање и донио  пресуду.

 -Починиоци су откривени и кажњени. Мотив није откривен, нити налогодавац убиства, иако је током процеса убијено више људи - изјавио је Цвијовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 10:15