/ -FOTO: DADO ĐILAS, FILIP PLAVčIć, PRIVATNA ARHIVA
23/05/2022 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Белкиса тражи наследство: Новинарка из Новог Пазара тврди да је трећа Зукорлићева жена

По граду се одавно причало да је муфтија тајно оженио новинарку, а помињало се да је то можда урадио у Истанбулу

Покојни муфтија Муамер Зукорлић имао је наводно и трећу супругу, познату новопазарску новинарку Белкису Црновршанин (31), која се сада појавила у Мешихату Исламске заједнице с папирима да су били вјенчани по шеријатским законима и са захтјевом да добије свој дио наследства, незванично сазнаје Kурир.

 -Јавна је тајна да је Зукорлић био у вези и с Белкисом. То је цио Нови Пазар знао. Међутим, по граду се одавно причало и да је тајно оженио, а помињало се и да је то можда урадио у Истанбулу, те да је она заправо била његова трећа жена по шеријату. А мало пошто је Зукорлић умро, Белкиса се појавила у Мешихату Исламске заједнице у Новом Пазару тражећи своја права. Наводно је имала папире који доказују да је била шеријатски вјенчана са Зукорлићем и сад тражи да добије дио оставштине покојног муфтије. По шеријатским законима, иначе, све супруге имају право на дио имовине покојника - каже наш извор из Новог Пазара и додаје да је Белкиса јавно неудата, односно да је за свијет и даље дјевојка, као и да се никада није појављивала заједно са Зукорлићем.

image

Белкиса Црновршанин 

-Фото: Приватна архива

Након што се ова информација појавила у медијима, огласила се и Елма Елфић Зукорлић, Зукорлићева друга супруга.

-Муфтија је био велики човјек, добар муслиман, поносан Бошњак, осјећајан син, поуздан сарадник и пословни партнер, диван супруг и још дивнији отац. Све остало што се тиче његове приватности, а коју је држао испод нивоа водостаја за дјецу и мене, ту остаје уз сво поштовање његових одлука. За живота, у јавности је поносно демонстрирао гдје се ко налазио у његовом животу, зато немам потребе никоме да се ни пословно ни приватно доказујем и испуњавам еманете. Све што је захтијевао испунила сам за вријеме његовог живота. Што се тиче новонастале ситуације, убијеђена сам, уколико је истина, да је Муфтија испоштовао све шеријатске принципе и сходно томе треба доносити одлуке. Жао ми је што данас не говоримо о доприносу који је он, и његов тим, допринио овом региону у претходним деценијама, већ о њему говоримо на начин на који нисмо говорили за вријеме његовог живота. Драги мој Муфтија, надам се да не чујеш и не видиш шта се догађа након твог пресељења. Уживај у џенетским вртовима- написала је она.

Црновршанин је позната новопазарска новинарка и 20 година млађа од њега. Завршила је студије на Зукорлићевом Интернационалном универзитету у Новом Пазару, а такође је нашла запослење у његовој ТВ Санџак и агенцији Санџак прес.

Kако наводе домаћи медији, наводно је добила луксузне аутомобиле од муфтије, па се чак у медијима помињао и "мерцедес С 320" од 85.000 еура.

Зукорлићева прва жена је Умеја са којом има четворо дјеце, а са другом Елмом Елфић Зукорлић, такође, има четворо наследника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:08