Ana Brnabić / - FOTO: RTV/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
09/12/2022 u 10:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Kurti nas je doveo na samu ivicu rata

I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vijek. Imamo investitore, radna mjesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vijek, navela je ona

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, oglasila se i povodom situacije na Kosovu, te poručila da ih je Aljbin Kurti doveo sve na ivicu rata.

- Danas imate ovakav dan, prelijep dan, nešto na čemu smo radili duže od dvije godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vijek. Imamo investitore, radna mjesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vijek. I mislim da je sve što je Kurti radio, opasnost ne samo za Srbe, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. vijeka - rekla je Brnabić.

Podsjetimo, između 200 i 300 kosovskih specijalaca do zuba naoružanih pješke je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca Južne u Sjevernu Mitrovicu i uputilo se u pravcu Bošnjačke mahale.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, specijalci su se rasporedijellii po obodu grada i blokirali čitavu Sjevernu Mitrovicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:40