Ана Брнабић / - Н1
13/04/2022 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Нисам вјенчана, дијете није моје на папиру, али је у срцу

Она је у отвореној геј вези са својом партнерком Милицом Ђурић, а заједно и одгајају сина Игора

Тачно је да дијете није моје на папиру, али је моје у срцу. Као да сам га ја родила. За то не треба било какав закон и заиста не разумијем које ја то повластице имам, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић у документарном филму Адама Сантовца "Ана је ту", који се емитовао на Н1.

Негирајући своје привилегије као једина аутована лезбејка у Србији која отворено са својом партнерком може да одгаја дијете, а без да је ишта учинила како би други ЛГБТ парови у Србији имали иста права или могућности, премијерка Србије Ана Брнабић дала је интервју за поменути документарни филм, тврдећи да „не разумије које повластице има“.

Шамар у лице остатку ЛГБТ грађана у Србији не састоји се само у том одговору. Премијерка тврди да нема већа права од других грађана и грађанки Србије, иако за разлику од остатка припадника своје заједнице који готово свакодневно трпе дискриминацију због своје сексуалне оријентације, Брнабић нема тих проблема.

- Не, није истина. И ја сам чула да смо се вјенчале, али то није тачно. Ми смо у вези више од 15 година, али нисмо у браку, рекла је Брнабић, демантујући наводе о вјенчању.

"Последње што бих ја урадила је да себи дам већа права од оних које има било који грађанин или грађанка Србије. Никада то не бих учинила. То је супротно свим мојим начелима, вјерујте, прије бих се убила", рекла је премијерка.

Ана Брнабић у отвореној је геј вези са својом партнерком Милицом Ђурић, а заједно и одгајају сина Игора.

Документарни филм "Ана је ту", који се премијерно емитовао на телевизији Н1, погледајте у наставку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:23