Ana Brnabić / FOTO: Pink
11/04/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić se oglasila o ukidanju zabrane izgradnje nuklearnih elektrana

Predsjednica Skupštine Srbije izjavila je da će predlog o prestanku važenja Zakona o zabrani izgradnje nuklearnih elektrana, prije nego što o njemu budu odlučivali poslanici, ići na javnu raspravu i slušanja.

- Što se tiče nuklearne energije, kao i sve u parlamentarnoj demokratiji – uđe u proceduru, imamo javne rasprave, imamo javna slušanja, imamo sve relevantne aktere koji se izjasne o tome, idemo u plenum i odlučujemo - rekla je Brnabić novinarima u Skupštini Srbije, prenosi N1.rs.

Vučić u Parizu: Nuklearni reaktor bio bi spas za Srbiju

Poslanik Srpske napredne stranke Zoran Dragišić podnio je u srijedu skupštini predlog zakona o prestanku važenja Zakona o zabrani izgradnje nuklearnih elektrana u Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Dragišić je, kako je prenio Danas, naveo da je Srbija taj zakon prvo nasledila od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), a potom i od SRJ, uz ocijenu da on Srbiji „vezuje ruke u razvoju nuklearne energije, koja je najveći hit u energetici trenutno“.

Upitan da li taj predlog ima veze sa posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, gdje je oblast nuklearne energije bila jedna od glavnih tema, kazao je da je to povezano i da je razgovarao sa Vučićem na tu temu.

- Očekujem da će već na prvoj sjednici, nakon izbora Vlade, ovaj predlog da bude tačka dnevnog reda na Skupštini. Očekujem da poslanička grupa ‘Aleksandar Vučić-Srbija ne smije da stane’ stane iza predloga, ali i veliki broj drugih poslanika, jer ovo nije politička, već strateška tema - naveo je Dragišić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 23:25