/ - FOTO: MARKO JOVANOVIć, TELEGRAF
04/01/2024 u 10:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Opozicija se preračunala kad je tražila vanredne izbore, nemaju podršku građana

Kazao je i da je „njihov pristup“ da predstave sebe kao žrtve izbornih nepravilnosti i primjene sile, te da iz tog razloga prave određene poteze kako bi izazvali reakciju policije

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se opozicija preračunala počev od trenutka kada je tražila vanredne izbore, a da njihov “pokušaj nasilnog osvajanja vlasti” nema dovoljno mobilizirajuću energiju da bi neko izašao da protestuje.

On je na TV Pink naveo da zahtjevi opozicije okupljene oko liste „Srbija protiv nasilja“ nemaju podršku građana, a naročito ne poslije nasilnog ulaska u Skupštinu grada Beograda.

Kazao je i da je „njihov pristup“ da predstave sebe kao žrtve izbornih nepravilnosti i primjene sile, te da iz tog razloga prave određene poteze kako bi izazvali reakciju policije.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u zemlji, rekao je da je ona stabilna, bez obzira na pokušaj upada u Skupštinu Beograda, kao i da će državni organi tolerisati čak i kada dolazi i do skupova koji nisu prijavljeni, „sve dok ne dođe do nasilja prema državi i institucijama, imovini i životima ljudi“.

Komentarišući blokadu saobraćaja prilikom protesta naveo je da taj čin neće podržati građani. Ukazao je da sve što su građani mogli da vide ne ide u prilog tome da dođe do omasovljenja protesta, jer, kako je naveo, nema motivacije za tako nešto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:11