/ foto youtube
29/11/2023 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić poručio da će Srbija nastaviti sa usklađivanjem vizne politike sa EU

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, oni su na sastanku razgovarali o izazovima migracija na zapadnobalkanskoj ruti i borbi protiv krijumčarenja ljudi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je na sastanku sa ministarkom unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer 29. novembra poručio da će Srbija nastaviti sa usklađivanjem vizne politike sa Evropskom unijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, oni su na sastanku razgovarali o izazovima migracija na zapadnobalkanskoj ruti i borbi protiv krijumčarenja ljudi, prenosi RSE.

Dačić je naglasio da će Srbija nastaviti da preduzima neophodne mjere kako bi ostala pouzdan partner Njemačkoj i drugim državama članicama Evropske unije u suzbijanju "iregularnih migracija". Fezer je ponovila podršku Njemačke reformskim naporima koji približavaju Srbiju članstvu u Evropskoj uniji, kao njenom strateškom cilju, stoji u saopštenju.

Srbija je zemlja na takozvanoj "Balkanskoj ruti", koja je uprkos žicama, kamerama i zajedničkim graničnim patrolama druga najaktivnija ruta izbjeglica, pokazuju izvještaji Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (Frontex).

Nevladini aktivisti poručuju da pokušaje prelaska granica ne mogu spriječiti ni žice, ni nasilna vraćanja, već promjena odnosa Srbije prema migracijama kako bi od zemlje tranzita postala krajnja destinacija za ove ljude.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:11