Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
03/04/2024 u 08:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Deveti dan potrage za malom Dankom: Crni kombi, patrola policije i marica stigli u Banjsko Polje

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora ulazi u deveti dan. Policija je juče pretraživala kuće i stanove u Banjskom Polju.

Istraga je proširena na cijelu teritoriju Srbije. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija. Majorka policije Bojana Otović-Pjanović je juče kazala da su svi koji su se u trenutku nestanka Danke nalazili u blizini ili na samom mjestu događaja osumnjičeni, piše N1.rs.

Jutros su nešto posle osam časova, kako je N1 izvijestio, u Banjsko Polje pristigli dodatna patrola policije, jedan crni kombi i marica i uputili se u smjeru kuće gdje je prije devet dana nestala djevojčica Danka Ilić.

Pojedini mediji prenose da u Boru boravi i ministar policije Bratislav Gašić i prati tok potrage za djevojčicom, ali zvanične potvrde ni te informacije nema.

Reporterka N1 sa terena iz Banjskog Polja javlja da nema pouzdanih informacija da li je u potpunosti pretraga naselja završena. Ističe i da se medijski izvještaji zasnivaju isključivo na onom što se može videti na licu mjesta da se dešava, a da samo sporadično po koju informaciju čuju od policije. A može se čuti ono što svih ovih dana ponavljaju i što čujemo i zvanično od MUP-a - da se potraga odvija kontinuirano i u svim smjerovima istovremeno, ali i u neposrednoj blizini mjesta nestanka.

U utorak je policija pretresala kuće i zgrade u tom mjestu. Na ulasku u naselje mogle su se videti višebrojne policijske patrole, policajci u civilu, inspektori...Oko pet sati trajala je pretraga, a pretraživali su i kuće u neposrednoj blizini one u kojoj je poslednji put viđena djevojčica.

MUP: Informacije o nestaloj Danki prijaviti Interpolu Podgorica

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu potjernicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra djevojčica koja liči na dvogodišnju Danku Ilić, nestalu u okolini Bora. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Austrijska policija o nestanku Danke Ilić: Nismo identifikovali nove svjedoke, istraga je u punom jeku

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Djevojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na lijevom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

I Interpol uključen u potragu za malom Dankom: Aktivirana "žuta" potjernica

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:51