Државни врх Србије / - Инстаграм
28/06/2021 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Државни врх Србије у Крушевцу обиљежава Видовдан и 650. годишњицу оснивања града

Предсједници Владе поподне ће бити уручена Видовданска награда, наjвеће признање Града Крушевца

Премиjерка Ана Брнабић и министри посјетиће Крушевац поводом обиљежавања 650 година од оснивања града, гдје ће одржати посебну сједницу Владе, коjоj ће присуствовати и предсједник Србиjе Александар Вучић.

Вучић ће у 9 часова уjутро положити вијенац на Споменик косовским jунацима, коjи се налази на централном градском тргу, након чега ће у 9.30 учествовати на сједници Владе Србиjе.

Он ће, након тога, обићи и обновљени Диjагностички центар.

Премиjерка Ана Брнабић, министарка за европске интеграциjе Jадранка Jоксимовић и министар без портфеља задужен за иновациjе и технолошки развоj Ненад Поповић ће пријеподне присуствовати презентациjи проjекта доградње и опремања Регионалног индустриjског технолошког парка, у Бизнис инкубатору на Jасичком путу.

Предсједници Владе поподне ће бити уручена Видовданска награда, наjвеће признање Града Крушевца.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Дариjа Кисић Тепавчевић одржаће састанак са представницима ратних воjних инвалида у згради Градске управе, а касниjе и уручити донациjу Геронтолошком центру, након чега ће посјетити Центар за особе са инвалидитетом.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михаjловић обићи ће JКП „Градска топлана“, министар просвјете, науке и технолошког развоjа Бранко Ружић посјетиће Медицинску школу у Крушевцу, након чега ће присуствовати потписивању уговора о изградњи вртића у згради Градске управе.

Министарка правде Маjа Поповић посјетиће Васпитно-поправни дом Крушевац, а министарка привреде Анђелка Атанасковић обићи ће Стари аеродром, па ће присуствовати отварању нове фабрике „Обилићево“ у Jасиковцу, Перуновац.

Министарка трговине, туризма и телекомуникациjа Татjана Матић и министар финансиjа Синиша Мали обићи ће парк „Слободиште“ и Шаренград – дино парк, док ће министар омладине и спорта Вања Удовичић положити камен темељац за стадион „Jединство“.

Министар здравља Златибор Лончар обићи ће нову ковид-болницу Паруновац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:09