Aleksandar Vučić / - FOTO: SNS
27/01/2023 u 21:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evroposlanici s Vučićem: Zabrinuti zbog pada podrške EU i slobode izražavanja

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju sa medijima, Vučić je „pažljivo saslušao“ i odgovorio na tvrdnje izvjestioca EP za Srbiju

Predstavnici Evropskog parlamenta (EP) predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Beogradu su izrazili zabrinutost zbog opadanja javne podrške članstvu Srbije u Uniji i zbog investicija Rusije i Kine u Srbiji, a kritikovali su i stagnaciju u oblasti slobode izražavanja, prenosi N1.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju sa medijima, Vučić je „pažljivo saslušao“ i odgovorio na tvrdnje izvjestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika i člana Delegacije Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije Matjaža Nemeca.

Vučić je sa Bilčikom i Nemecom razgovarao o evropskim integracijama Srbije, nacrtu izvještaja Evropskog parlamenta o Srbiji koji je sačinio Bilčik, međustranačkom dijalogu i aktuelnoj situaciji.

-Evropski parlamentarci su razgovarali o nivou usklađenosti Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, posebno zbog neusklađivanja sa restriktivnim merama EU prema Ruskoj Federaciji- dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 18:21