Goran Rakić / RTS
01/08/2022 u 18:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Goran Rakić: Zemlje Kvinte da ne nasijedaju, već da traže rješenje

Dijalogom se rješavaju problemi, a ne slanjem policije i jedinica Rosu i pravljenjem barikada, kazao je Rakić

Predsjednik Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici Goran Rakić pozvao je danas zemlje Kvinte da pomognu rješavanje krize na Kosovu i Metohiji nastale nakon odluke prištinske vlade da ukine važenje srbijanskih ličnih karata i zabrani kretanje vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Rakić je na vanrednoj konferencij za novinare poručio svjetskim moćnicima da ne nasijedaju na smicalice kosovske vlade i zahvalio kosovskim Srbima što su još jednu noć proveli na barikadama na prelazima Brnjak i Jarinje.

"Dijalogom se rješavaju problemi, a ne slanjem policije i jedinica Rosu i pravljenjem barikada", kazao je Rakić.

On je zamolio "gospodu iz Evropske unije(EU), a posebno iz zemalja Kvinte da ne nasijedaju na prištinske finte, jer srpski narod Prištini ne veruje".

Rakić je rekao je da je iza srpskog stanovništva na KiM još jedna neprespavana noć zbog jednostranih odluka Prištine i pozvao EU i zemlje Kvinte da ne nasijedaju, kako je rekao, na "prištinske finte" već da nađu rešenje za njihove probleme.

Direktor kancelarije Petar Petković zahvalio se srpskom narodu koji je noćas bio na barikadama i pokazao odlučnost da ostane na svojim ognjištima i brani svoje porodice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 04:24