TO Srbija-Kopaonik / -
03/01/2022 u 18:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гости се жале да на Копаонику нема воде

Према њиховим наводима, „очекује се да ће проблем потрајати до после Божића, јер су због температуре у плусу ‘замућени’ бунари из којих ЈКП Рашка црпи воду“, наводи Нова.рс

На Копаонику данима нема воде, објавио је портал Нова.рс, позивајући се на читаоце који новогодишње празнике проводе на најпопуларнијој планини у Србији.

Према њиховим наводима, „очекује се да ће проблем потрајати до после Божића, јер су због температуре у плусу ‘замућени’ бунари из којих ЈКП Рашка црпи воду“, наводи Нова.рс.

Поред високих температура за ово доба године, проблем је, како кажу, и прекомерна градња објеката којом је овај туристички бисер Србије уништен, а због којих инфраструктура не може да издржи.

На Копаонику су попуњени сви капацитети и на тој планини, према подацима Туристичке организације Србије, тренутно борави око 23.000 туриста, међу којима има доста породица са малом дјецом.

 - Људи су бијесни. Замислите да сте дошли негдје са малом дјецом и немате услова за основну хигијену, коментарисали су љутити гости.

Да је на Копаонику отежано снабдевање водом преноси и портал ИнфоЦОП.

- Због наглог отапања снега, вода која се захвата са Казновског и Драганског потока изузетно је тешка за прераду. Из ЈКП „Рашка“ смо добили информацију да се чини све да се преради и испумпа што више чисте воде у систем. Како би се вода обезбиједила за највише зоне, на пар сати је искључен доток најнижим дјеловима Копаоника - наводи се на сајту ИнфоЦОП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:21