АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН/ПРВА
22/05/2022 u 18:48 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватска пријети да ће подићи оптужницу против Александра Вучића

- Вријеме је да се коначно почнемо понашати као суверена држава и блокирамо преговоре Србије за улазак у ЕУ - рекао је потпредсједник "Моста" Никола Грмоја.

Хрватска је запријетила да ће, због оптужнице коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четири висока хрватска официра, који су тада наредили нападе на српске избјеглице на Петровачкој цести, подићи оптужницу против предсједника Србије Александра Вучића.

Та оптужница, којом се настоји привођење правди одговорних за убијање 13 цивила и рањавање 24 људи који су бежали од злочиначке акције "Олуја", је предата Суду за ратне злочине на потврђивање.

Очигледно је, пишту Новости, длука да се коначно дође до правде после 27 година изазвала је бијес у Загребу, одакле готово свакодневно стижу пријетње блокриањем пута у ЕУ.

У најновијем тексту хрватског "Јутарњег листа" посебно се истиче план потпредсједника "Моста" Николе Грмоје да се подигне оптужница против предсједника Србије Александра Вучића!

- Вријеме је да се коначно почнемо понашати као суверена држава и блокирамо преговоре Србије за улазак у ЕУ. Једини адекватан одговор на ове скандалозне поступке Србије било би подизање оптужнице против Вучића, јер је у окупираној Глини потицао на побуну и агресију против Хрватске и зазивао границе Велике Србије - рекао је он.

Подсећамо, крајем прошле године у хрватским медијима објављенје  исказ “свједока” који тврди да је лично видио Александра Вучића како 1991. у Петрињи туче Хрвате, мучи их и пријети им клањем. 

Ипак, истина је да Вучић за вријеме рата 1991. никада није био у Хрватској, као и да се у том периоду није бавио политиком, већ је био студент.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:09