/ -FOTO: DADO ĐILAS
23/11/2021 u 19:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јеремић: Ако се опозиција не договори, најбоље да ја и Ђилас скочимо с моста

Предсједник Народне странке није хтио да спекулише када се може очекивати да се постигне и коначни споразум

Предсједник Народне странке у Србији Вук Јеремић изјавио је да договор опозиције о заједничком наступу на изборима треба склопити што прије, а да би у супротном било најбоље да се он и лидери Демократске странке и Странке слободе и правде Зоран Лутовац и Драган Ђилас, више не баве политиком.

- Ако се не договоримо, следећа најкориснија ствар је да Лутовац, Ђилас и ја скочимо с моста - рекао је Јеремић у Дану уживо на Н1, на питање шта значи то што су се три странке начелно договориле.

Јеремић није хтио да спекулише када се може очекивати да се постигне и коначни споразум, наводећи да би било најбоље да се то деси што прије.

На питање када ће бити саопштена имена кандидата за предсједника Србије и градоначелника Београда, каже да ће то бити “што касније могуће”.

- Оног тренутка кад буде саопштено, почиње пакао за те људе. Kо год буде довољно несрећан да му се име спомене, прође кроз једну врсту топлог зеца - рекао је лидер Народне странке.

Према његовом мишљењу, на изборима треба да се створи референдумска атмосфера, а једини начин за то је “да сви заједно ступимо у фронт”.

Kаже да би требало упутити позив свима који сада из било ког разлога не мисле да је потребно имати “потпуно јединство”, не помињући никога по имену.

- Да ипак размисле о томе да нам треба једна листа на свим нивоима - рекао је Јеремић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:03