Aleksandar Vučić / - FOTO: TANJUG SKRINšOT
18/07/2022 u 16:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jutarnji list: Zagreb će dozvoliti Vučiću odlazak u Jasenovac posle godišnjice Oluje

„Neka prođe godišnjica Oluje, a onda će se diplomatije u miru dogovoriti kada i kako bi Aleksandar Vučić mogao doći u Jasenovac, poručili su iz Zagreba predsjedniku Srbije.

Hrvatska će dozvoliti dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Jasenovac, ali se to sigurno neće dogoditi prije jeseni jer je to događaj koji treba dogovoriti diplomatskim kanalima i vrlo temeljno pripremiti, objavio je zagrebački „Jutarnji list” pozivajući se na izvor blizak hrvatskoj vladi.

List navodi da to nije bio slučaj prošlog petka kada je „Vučić samo javio Miloradu Pupovcu kako želi iz Gradine u BiH, otići u Pakrac i Jasenovac, a to se ne radi na takav način”.

Anonimni sagovornik na koga se poziva „Jutarnji list” demantovao je objavljene informacije po kojima je srpska diplomatija još u martu, a i kasnije, pokušala da dogovori Vučićev odlazak u jasenovački koncentracioni logor.

„To nije istina. Jedini pokušaj bilo je Vučićevo javljanje Pupovcu, prije toga nije bilo ničega”, rekao je.

„Dan nakon što se saznalo da je Vučić skoro inkognito želeo da ode u Jasenovac, ali je u tome onemogućen, Banski Dvori očito žele da smire tenzije” i navodi izvor blizak hrvatskoj vladi i dodaje da u hrvatskoj vladi preovladava „uvjerenje da je predsjednik Srbije inicirao cio slučaj zbog unutrašnje političkih problema s kojima se suočava, kao i da bi preduhitrio predstojeće obeilježavanje Oluje, koju u Srbiji zvanično opisuju kao 'nastavak genocida nad srpskim narodom u NDH'“.

„To nismo niti ćemo dozvoliti. Neka prođe godišnjica Oluje, a onda će se diplomatije u miru dogovoriti kada i kako bi Aleksandar Vučić mogao doći u Jasenovac, jer tu se ne radi o običnoj posjet”, rekao je izvor blizak hrvatskoj vladi za Jutarnji list, prenijela je Beta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 19:52