/ Фото: Курир.рс, МУП РС
02/12/2021 u 10:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Капетан "кавчанима" служио као мамац за "шкаљарце"

Оно због чега је Радуловић постао мета првих људи београдског огранка "кавачког клана" јесу контакти које је имао са "шкаљарцима"

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, Марко Миљковић и Небојша Јанковића саслушани су јуче у Тужилаштву за организовани криминал пред специјалним државним тужиоцем Црне Горе Миливојем Катнићем и специјалним тужиоцем Сашом Чађеновићем због убистава Дамира Хоџића, Адиса Спахића и киднаповања Мила Радуловића званог Капетан у Црној Гори.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Беливук и Миљковић негирали су сва дјела, међутим, докази које црногорска полиција посједује, међу којима су фотографије и поруке забиљежене у криптованим телефонима осумњичених, указују на то да београдски криминалци имају везе са убиствима Хоџића и Спахића и киднаповањем, а највероватније и убиством, Милета Капетана.

Наиме, док су судбине убијених Барана познате, јер постоје фотографије које свједоче да су ликвидирани, мада њихова тијела још нису пронађена, шта се десило са киднапованим Радуловићем и даље није потврђено. Он се води и као нестало лице, мада се, према наводима црногорске полиције, сматра да је и он убијен и то на основу порука које су Беливук и Миљковић размијењивали са осталим припадницима своје криминалне групе. Осим тога, истражитељи из Црне Горе навели су да су обезбједили и друге материјалне доказе и да тачно знају да је Радуловић превезен од Спужа, где су га држали киднапованог, до Котора, а тврде и да имају податке о томе ко га је возио, али и на који начин и како убио.

Средином новембра ове године, црногорски лист Дан је пренио да су у околини Ловћена пронађени дјелови тијхела за које се сумња да припадају Радуловићу. Радуловић, за кога се сумња да је и сам био жртва злогласног двојца Беливук-Миљковић и њихових помоћника, прије него што је, наводно, ликвидиран послужио им је као мамац, захваљујући којем су преварени, па убијени неки "шкаљарци".

Ко је Миле Капетан?

Наиме, Миле Капетан био је припадник "шкаљарског клана", али је, како се сумња "седео на двије столице" и радио је и за њима супротстављани "кавачки клан", пише Kurir.rs/Blic.

 Постоје и неке тврдње да је овај "шкаљарац" близак рођак првог човјека "кавчана" Радоја Звицера. О овом Баранину се осим овога не зна готово ништа. Према неким наводима, завршио је војну школу и зато му је надимак био Капетан, а у родном граду је био познат по криминалној дјелатности, пословима са дрогом и везама са неким од важних људи црногорског подземља.

Чађеновић и Катнић саслушали Беливука и Миљковића

Оно због чега је Радуловић постао мета првих људи београдског огранка "кавачког клана" јесу контакти које је имао са "шкаљарцима". Радуловић је, наводно, пар дана био заробљен док су кавчани са његовог криптованог броја навлачили шкаљарце. Тако су, након што су га киднаповали, Беливук и Миљковић намамили "шкљарце" Лазара Вукићевића, Дамира Хоџића и покушали да учине исто са Александром Шарцем, али је он посумњао да је у питању превара, преко телефона Мила Капетана, а онда су их, како се сумња, и убили.

- Замисли ти, он Милету који му је шеф, он пише да каже нешто што само они знају, замисли идиота, имбецила - била је порука коју је Миљковић послао када су му јавили да је Шарац посумњао у њихов позив и да је зато одбио да дође.

(ВИДЕО / ФОТО) СДТ приказао фотографије убиства из Спужа које је Беливук слао кавчанима

Када су га, према исказу свједока сарадника Бојана Хрватина, који је и сам био припадник клана "Беливук-Миљковић, заробили у штек-кући у близини Спужа у Црној Гори, са његовог телефона са слали поруке Лазару Вукићевићу и намамили су га у кућу у Ритопек, гдје су га други припадници клана сатима брутално мучили, а на крају убили.

Истог дана, 14. октобра 2020. године, "шкаљарац" Дамир Хоџић и његов шурак Адис Спахић упали су у замку и дошли су у кућу у спушком насељу Стањевића рупа, у којој су их чекали Беливук, Миљковић и Небојша Јанковић.

Спахића и Хоџића су, како се сумња, одмах убили хицима из пиштоља, а Радуловића су ликвидирали након што су га искористили за добијање информација о "шкаљарцима" и намамљивање припадника тог клана које су ликвидирали, иако су му, наводно, у први мах обећали да га неће убити и да ће му обезбједити, након што каже све што зна о супарничком клану, да оде у Шпанији и тамо настави живот.

Да су убили и њега говоре поруке које су међусобно размењивали са члановима клана који су у том тренутку у Београду мучили и убили Лазара Вукићевића.

- Је ли, брате, ништа ми драже нема него што смо Лазу одрали, значи брате ја не могу да ти опишем. Види, одрали смо Лазу, одрали смо Касапа, одрали смо Зеца и ево га Капетан, и њега ћемо да одеремо за који дан. Значи, буразеру, четворка данас, убили смо их, и то све кључни - порука је коју 14. октобра у 22.17 осталим члановима клана шаље Миљковић.

(Kurir.rs/Blic)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:15