/ - FOTO: UNSPLASH - IVAN ALEKSIć ZASTAVA SRBIJE
23/10/2023 u 13:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo odbrane Srbije reagovalo na optužbe Kurtija: Gnusne i besprizorne laži

Oni su kazali kako „drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije "apsolutno odbacuje gnusne i besprizorne laži koje je danas saopštio premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti i poziva međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje kako bi se zaustavila zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Republici Srbiji i njenim zvaničnicima", navodi se u njihovom saopštenju.

Kurti nastavlja s optužbama: Klan iz Novog Sada organizovao napad u Banjskoj

Podsjetimo, Aljbin Kurti izjavio je da „iza događaja u Banjskoj stoji ‘novosadski klan’ na čelu sa Milošem Vučevićem“, pa se pitao i da li je slučajnost što su hodočasnici koji su u tom trenu boravili u manastiru baš iz Novog Sada, prenosi N1.rs.

- Naglašavamo da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od ključnog značaja da se privremene institucije u Prištini primoraju da odmah prekinu svakodnevni teror nad srpskim stanovništvom, implementiraju sve dosadašnje sporazume i odmah formiraju Zajednicu srpskih opština - reagovalo je na Kurtijevo pisanje Ministarstvo odbrane Srbije.

Oni su kazali kako „drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namjere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija u našoj južnoj pokrajini“.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostaće posvećeni svojim ustavnim i zakonskim ulogama u cilju očuvanja bezbjednosti i mirnog života svih građana Srbije. Uvjereni smo da su današnji, kao i niz dosadašnjih klevetničkih istupa predstavnika privremenih prištinskih institucija, nedvosmislen dokaz u čijem interesu je izazivanje haosa i nasilja, a u čijem očuvanje mira, nastavak dijaloga i postizanja političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji -  zaključili su iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:21