Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
13/04/2024 u 13:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Srbije: U potragu za tijelom male Danke uključena i žandarmerija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se u potragu za tijelom dvogodišnje Danke uključilo 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac.

Akcijom pretrage terena rukovodi načelnik Policijske uprave Bor Zoran Milijić.

Iz policije su naveli da pripadnici Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Bora i pripadnicima Policijske uprave Bor, intenzivno rade na pronalaženju tijela dvogodišnje djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, prenose Nezavisne.

Timovi se vraćaju na lokacije koje su već pretraživali: Deveti dan potrage za tijelom Danke Ilić

Od momenta prijave nestanka 26. marta u potrazi za nestalom djevojčicom učestvovalo je više stotina pripadnika MUP-a koji su intenzivno radili na detaljnoj pretrazi šireg i užeg područja u ovom dijelu Borskog okruga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora zbog sumnje da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D, otac i brat osumnjičenog D.D, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog preminuo je u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana, prenosi Srna.

U međuvremenu je direktor javnog preduzeća "Vodovod" u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga, nakon što su dvojica zaposlenih uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu djevojčice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:41