Sa suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića / - RTS
15/12/2023 u 21:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića prikazani snimci nadzornih kamera

Na snimcima se vidi situacija 10 minuta nakon ubistva, odnosno da njegovo tijelo leži na putu, na ulazu u dvorište sjedišta Građanske inicijative SDP-a

U nastavku suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića pregledani su snimci sa nadzornih kamera kuće, odnosno sjedišta Građanske inicijative SDP-a u Kosovskoj Mitrovici. Na snimcima se vidi situacija 10 minuta nakon ubistva, odnosno da njegovo tijelo leži na putu, na ulazu u dvorište sedišta inicijative, piše portal RTS.

Tužilac u slučaju ubistva Ivanovića, nakon više neuspjelih pokušaja na prethodnim ročištima, uspio je da emituje video-snimke na kojima je utvrđeno da je posljednji sa kamera na zgradi stranke, zabilježen u večernjim satima 4. januara 2018. godine, a naredni počinje desetak minuta nakon ubistva 18. januara.

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića, prikazani snimci sa nadzornih kamera sjedišta GI SDP-a

Na snimku nakon ubistva, vidi se intervencija policije i dolazak Hitne pomoći.

Prema riječima tužioca Burima Čerkinija, kamere nisu snimale prije ubistva, a u trenutku kada su kamere proradile, već se vidi kako Ivanović leži na zemlji.

Vrijeme na video-snimku je, prema Tužilaštvu, 9.27 minuta, ali je tužilac naglasio da je prema ekspertima realno vrijeme 8.17 minuta, što je sat i 10 minuta zaostatka.

Naredno ročište, koje je zakazano za 20. decembar, nastaviće se sa izvođenjem dokaza, odnosno snimaka koje je tražila odbrana.

Na ročištu u Osnovnom sudu u Prištini saslušan je prethodno svjedok odbrane, kojeg je predložio Rade Basara, sa inicijalima N. S.

Svjedok je odgovarao na pitanja o načinima rada i funkcionisanja policijskih stanica u Mitrovici, na dan kada se desilo ubistvo.

Ako se dvojici svjedoka koje je predložio Rade Basara uruče pozivi, biće saslušani na narednom ročištu.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje partije u Sjevernoj Mitrovici.

Optuženi su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Njima se na osnovu treće optužnice na teret stavlja da su od 2014. do 2018. bili dio kriminalne grupe sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem na čelu, te da su u kontinuitetu pokušavali da pod svoju kontrolu stave Sjevernu Mitrovicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:09