Otac dječaka ubice odgovarao na pitanja roditelja / screenshot TV Prva
01/04/2024 u 20:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavljeno suđenje za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar": Otac dječaka ubice odgovarao na pitanja roditelja

U Višem sudu u Beogradu danas je Vladimir Kecmanović, otac dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 ljudi, u nastavku suđenja odgovarao na pitanja oštećenih.

Branilac Kecmanovića Irina Borović novinarima je ispred suda prenijela je da je Vladimir Kecmanović odgovorio na sva pitanja koja su mu postavili oštećeni, a koje je sud dozvolio.

Borović je ocijenila da će se njegovo ispitivanje završiti sjutra, kada će iznošenje odbrane započeti drugooptužena Miljana Kecmanović.

Kecmanović je prethodno odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih. Marko Janković, jedan od punomoćnika oštećenih, novinarima je prenio da jos nije poznato da li će Miljana Kecmanović odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

image

Nastavljeno suđenje za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar"

screenshot TV Prva

Suđenje se nastavlja sjutra. Kecmanović je prethodno iznio odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva. On od početka suđenja negira krivicu za djelo za koje se tereti, teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Optužena Miljana Kecmanović danas je došla sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine i biće priveden iz Okružnog zatvora.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas su prisutni i roditelji ubijene djece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene djece, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Otac učenika koji je počinio zločin u Ribnikaru iznio odbranu: Roditelji ubijene djece prisustvovali suđenju

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloljetni K.K. učio da puca.

Otac dječaka, optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dječak K.K., koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:14