Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
06/04/2024 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičeni neće da kažu gdje je Dankino tijelo, nije poginula od udara auta, već su je ugušili

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić izjavio je da će se danas ponovo pretražiti brojne lokacije kako bi se našlo tijelo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić

Neće se stati dok se ne nađe njeno tjelo. Ponovo ćemo pretresti njihove kuće i širu okolinu, septičke jame, groblje. Osumnjičeni su priznali krivicu i do detalja opisali svoje uloge, ali glavnosumnjičeni nije rekao gdje je sakrio tijelo navodeći da se ne sjeća i neće da govori, rekao je Cmolić za TV Prva.

On je naveo da se priznanja osumnjičenih o tome šta se desilo, a koji su saslušani odvojeno, potpuno poklapaju.

Osumnjičeni za ubistvo djeteta u okolini Bora su tokom jučerašnjeg dana saslušani, objasio je Cmolić, ali nisu iznijeli neki novi podatak, već su ponovili ono što su već ranije ispričali – da su udarili malu Danku kolima, zaustavili se kod deponije, da su tu stavili njeno tijelo, ali da je suvozač kasnije došao i prebacio ga na drugo mjesto.

- Njihove izjave su da su oni dijete udarili, da je suvozač izašao iz vozila, podigao dijete sa poda, unio ga u zadnji dio automobila i nakon nekoliko metara su opet stali jer se navodno djevojčica probudila, izašao iz automobila, otvorio zadnji dio i ugušio je. To su njihove izjave. Nakon toga su otišli na deponiju, iznijeli tijelo i ostavili ga na toj deponiji - rekao je Cmolić.

- Njih dvojica su posle par dana o tome razgovarali, vozač ga je pitao gdje je tjelo ali mu je ovaj rekao ‘to je moja briga, odradio sam šta je trebalo - rekao je Cmolić, objasnivši da tako ni vozač ne zna gde je to mjesto.

Cmolić je ispričao da su vrlo brzo obojica osumnjičenih testirani poligrafski, ali da su bili pod uticajem alkohola tako da su imali zakasnele reakcije, pa nisu mogli odmah da ih zadrže u pritvoru, jer nije bilo dovoljno drugih indicija.

Do njih su došli, kako je objasnio Cmolić, jer su ta kola koja su vozila, uz još jedna, bila jedina koja su se zadržala na mjestu gdje je mala Danka udarena automobilom, kao i da se to desilo jako brzo nakon što se dijete udaljilo od majke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:40