/ -FOTO MUP SRBIJE
25/08/2023 u 09:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oteli bjegunca iz zatvora i tražili 35.000 eura

Kidnaperima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po isteku će biti privedeni na saslušanje

Bjegunac od zakona, njemački državljanin R. E. (32), koji je otet u srijedu u Ugrinovcima, nedaleko od Zemuna, oslobođen je posle samo nekoliko sati u spektakularnoj akciji beogradske policije u blizini naplatne rampe u Šidu.

U akciji, koju su izveli pripadnici kriminalističke policije i Uprave za tehniku Policijske uprave u Beogradu, iz automobila marke "pasat" izvučeni su otac i sin, Nebojša V. (57) i Igor (33), dok je u gepeku pronađen oteti Njemac. Nekoliko sati kasnije, u Zemunu je uhapšen i njihov saučesnik Milorad J.

- Mladić iz Njemačke je bio vezan selotejp trakama, vidno je bio preplašen i uzrujan, iako ni on sam nije naivan - navodi izvor "Novosti". - Prijetili su mu pištoljem koji je pronađen na zadnjem sjedištu, pored Igora V.

Kidnaperima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po isteku će biti privedeni na saslušanje.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladog Njemca i njegovu curu takođe njemačku državljanku, otac i sin su sa saučesnikom izvjesno vrijeme pratili.

- Uočili su ih nedaleko od naselja Grmovac i stupili u "akciju" - navodi sagovornik Novosti.

 Posle otmice, uzeli su njegov telefon i prvo pozvali njegovu majku i rekli joj da su ga kidnapovali i da im pripremi novac. Ona je, međutim, to odbila i poručila im da je sin ne interesuje. Tada su zatražili broj njegove cure i rekli joj da su ga oteli i da pripremi 35.000 eura ako hoće da ga vidi živog. Njoj su zaprijetili da nikome ništa ne govori.

Ona je, međutim, uradila pravu stvar i slučaj prijavila istog trenutka policiji.

Paralelno je održavala kontakt sa kidnaperima, držeći ih u uvjerenju da priprema novac i da čeka uputstva gdje da ga ostavi. Sve vrijeme je održavala vezu sa inspektorima i kidnaperima.

Počela je trka sa vremenom kako bi se kidnaperi što prije pronašli, a mladić spasao dok je živ. U pomoć je priskočila i Služba za analizu baznih stanica i lociranje signala mobilnih telefona.

Kidnaperi, ali i oteti Njemac prebačeni su u Policijsku upravu za Grad Beograd. Provjerom je utvrđeno da je Njemačka za svojim državljaninom R. E. raspisala poternicu preko Interpola zbog bjekstva iz tamošnjeg zatvora, i nastavka izdržavanja kazne. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:20