/ - FOTO: MUP RS- OPTUžENI UROš BLAžIć
19/03/2024 u 13:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica protiv Uroša Blažića za masakr u Duboni i Malom Orašju

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Uroša Blažića koji je osumnjičen za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Apelacioni sud u Beogradu saopštio je na svom sajtu da je 20. februara objavio rešenje kojim je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rešenje.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno odlučio da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku ovog krivičnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Uroš Blažić izvršio krivična djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Mladenovac: Uroš Blažić optužen za masakr

- T e kako nije utvrdio da je u konkretnom slučaju potrebno bolje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužbe niti da se istraga dopuni, a pri tome nije našao ni da postoje zakonski razlozi koje bi mogle da dovedu do obustave krivičnog postupka, odnosno odbijanje optužbe, to je doneo pravilnu odluku kada je potvrdio navedenu optužnicu o čemu je u obrazloženju prvostepenog rešenja dao jasne, detaljne i argumentovane razloge - navodi se u odluci.

Podsjetimo, Viši sud u Smederevu je krajem prošle godine potvrdio optužnicu protiv Uroša Blažića zbog krivičnih djela teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila,  javlja N1.rs.

Blažićev otac, Radiša Blažića istovremeno je optužen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Goran i Boris Gavrilović iz Kragujevca, ujak i brat od ujaka Blažića, optuženi su zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja.

Žalbe na prvostepenu optužnicu predali su i javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, i branilac okrivljenog Uroša Blažića.

Podsjetimo, Uroš Blažić je u noći između 4. i 5. maja prošle godine, iz vatrenog oružja ubio osam, a ranio 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, u blizini Mladenovca. Deveta Blažićeva žrtva podlegla je ranama nakon 50 dana borbe za život u bolnici.

Blažić je uhapšen nakon cjelovečernje potrage, u selu Vinjište kod Kragujevca.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:32