/ - FOTO: UNSPLASH - ROCK STAAR AVAILABLE FOR HIRE - PIšTOLJ, MAFIJA, BANDA
28/05/2024 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pripadnik zemunskog klana nakon 27 godina odlučio da progovori o "prvoj otmici"

Nikola Bajić, nekadašnji pripadnik zloglasnog "zemunskog klana" koji služi kaznu od 30 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, pod velikim mjerama obezbjeđenja prebačen je jutros u Više javno tužilaštvo u Beogradu, piše Kurir.rs.

Kurir saznaje, da je on sa tim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivičnog djela nad pokojnim Novakom Stevanićem (22), takozvanom prvom otmicom klana.

Podsjetimo, kako se sumnja, Novaka Stevanića (22) su pripadnici te grupe po nalogu pokojnog vođe Dušana Spasojevića1997. oteli na ulici i držali zatočenog u jednoj garaži na Novom Beogradu, sve dok nije pristao da im kaže gdje njegovi roditelji čuvaju novac i zlato, piše Kurir.rs.

Kada im je posle torture i mučenja otkrio, pustili su ga na slobodu.

Međutim, nepunih godinu dana kasnije, u aprilu 1998. mladić se ubio, jer nije mogao da izdrži pritisak koji su, posle njegove otmice, na njega navodno vršili pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasojević i članovi te kriminalne grupe.

- Ubjeđivali su ga da je sve izmislio. Sjećam se da mi je Dušan, kada sam saznao da se ubio, rekao "Išao sam, zapalio sam mu svijeću". Grizla ga je savjest - ispričao je ranije pred sudom Bajić koji je bio obuhvaćen optužnicom protiv četvorice optuženih kojima se sudi za razbojništv.

Bajić pred sudom tokom iznošenja odbrane izjavio i da su Novaka Stevanića na ulici otela trojica policajaca PS Zemun i predala ga Dušanu Spasojeviću, koji ga je mučio dok nije priznao gdje njegovi roditelji drže novac.

Ovaj pripadnik zemunskog klana i pred sudom je, kako je Kurir pisao, priznao svoju ulogu u tom krivičnom djelu, a sada je prema saznjanjima Kurira odlučio i da sa tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice.

- Kriv sam. Ne želim nikoga da uvalim, ali ni da pomognem. Čitavu noć čuvao sam Novaka u garaži. Sjećam se da je to bilo kada je poginula princeza Dajana - rekao je tada Bajić u sudu.

Otali optuženi, Milan Radukić, penzionisani policajac PS Zemun, Milan Radukić, Saša Đajić i Goran Ristić, tokom suđenja su negirali navode optužnice, tvrdeći da sa tim nemaju nikakve veze.

Inače, nastavak suđenja za prvu otmicu klana, zakazan je za četvrtak pred Višim sudom u Beogradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 04:33