/ - HAPšENJE UBICA NIKšIćKOG ESKOBARA MUP RS
14/03/2023 u 14:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pritvor osumnjičenima za ubistvo "Eskobara", potjernica za dvije osobe

Podsjećamo, Ranko Radošević (55) ubijen je 9. marta oko 11 sati na benzinskoj pumpi u Beogradu

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja osumnjičenih za ubistvo Ranka Radoševića (54) porijeklom iz Nikšića, donio rješenje kojim je Z.S, V.L, odredio pritvor do 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu. Za dvije osobe, P.M i Š.A raspisana je potjernica, prenosi N1.

Ubice Radoševića: Jedan pušten prije dve godine sa robije, drugi prijetio da će se zaklati

Mjera pritvora je, kako se navodi u odluci suda, za Z.S i V.L određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i jer je za krivično djelo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema P.M i Š. A je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, naređeno izdavanje potjernice.

-Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rješenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu- saopšteno je iz suda.

Osumnjičenima Z.S i V.L se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 3 Кrivičnog zakonika u vezi sa članom 33 Кrivičnog zakonika Srbije u sticaju sa po jednim krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi sa stavom 1 КZ; osumnjičenima P.M i Š A izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 3 КZ u vezi sa članom 34 КZ Srbije.

Z.S i L.V se sumnjiče da su u jednom ugostitelјskom objektu u sklopu benzinske pumpe u Rušnju, ispalili više hitaca u Ranka Radoševića koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta.

Podsjećamo, Ranko Radošević (55) ubijen je 9. marta oko 11 sati na benzinskoj pumpi u Beogradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:27